Sportfogadás miatt nyolc hónapra eltiltották a focitól az angol válogatott csatárt

2023. május 17. – 19:56

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc hónapra eltiltották a labdarúgástól a Brentford egyszeres angol válogatott játékosát, Ivan Toney-t, mert megszegte az angol futballszövetség (FA) sportfogadásra vonatkozó szabályait – írja a Sky News.

Toney-t az FA E8-as szabályának megszegésével vádolták, amely kimondja, hogy a profi és félprofi klubok alkalmazottai sem közvetlenül, sem közvetve nem fogadhatnak olyan mérkőzésekre, amelyek alakulására ráhatással vannak.

A 27 éves csatár összesen 232 szabálysértést ismert el, amiket 2017 februárja és 2021 januárja között követett el. A büntetés értelmében 2024. január 16-ig nem léphet pályára, bár szeptemberben már visszatérhet az edzésekre. Ezen kívül még 50 ezer fontos pénzbüntetést is kapott.

Ivan Toney – Fotó: ACTION FOTO SPORT / AFP
Ivan Toney – Fotó: ACTION FOTO SPORT / AFP

A Brentford rövid közleménye azt írja, tudomásul veszik a döntését, amely szerint Ivan Toney-t azonnali hatállyal nyolc hónapra eltiltják minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Toney eltiltása nagy csapás a londoni klub számára, ugyanis a mostani szezonban már 20 gólt szerzett, amivel Erling Haaland (36) és Harry Kane (27) mögött harmadik a Premier League góllövőlistáján. Jó teljesítményének köszönhetően Gareth Southgate szövetségi kapitány behívta őt az angol válogatottba. A március 26-i, ukránok elleni Eb-selejtezőn csereként állt be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!