Harminchárom évesen meghalt egy volt magyar bajnok jégkorongozó

2023. május 16. – 15:47

Másolás

Vágólapra másolva

Egy rövid lefolyású, súlyos betegséget követően életét veszítette Győri Tamás hokiedző, korábbi Mol Liga-győztes jégkorongozó – közölte a Facebookon a tragikus hírt az egyesülete. Győri a dunaújvárosi csapatnál kezdett játszani, az Acélbikáknál 2007-ben, mindössze 17 évesen mutatkozott be a felnőtt mezőnyben. 2012-ig játszott a szülővárosában, tagja volt a 2011-12-es szezonban Mol Ligát és magyar bajnoki címet nyert csapatnak.

Ezután három szezont a Ferencvárosnál töltött – a 2013-14-es szezonban magyar bajnoki bronzérmet szereztek –, majd egy térdsérülés miatt felhagyott a profi sporttal. De a jégkoronggal nem, a szerb bajnokságban szereplő szegedi Tisza Volánban és az Acélbikák OB II-es csapatában is játszott. 2020-ban a WORM Angels frissen alakult gárdájában lépett újra jégre a második vonalban.

Az OB II.-ben egy ezüst és egy bronzérmet, az Andersen ligában pedig legutóbb egy ezüst érmet szerzett az Angels-szel – idézte fel a klubja.

Az elmúlt években edzőként is dolgozott, egyrészt a Dunaújvárosi Acélbikáknál több korosztály mellett, másrészt 2016-tól az Angels NJSE női csapatnál vezetőedző volt, csapata a 2021/2022-es szezonban bronzérmet szerzett az U25/B bajnokságban.

Az Angels JSE közölte: Győri Tamást saját halottjának tekinti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!