Nagyot küzdött, de vereséggel kezdte a vb-t a magyar férfi hokiválogatott

2023. május 13. – 18:24

Másolás

Vágólapra másolva

Csak megnehezíteni tudta ellenfele dolgát a magyar férfi hokiválogatott a pénteken kezdődött tamperei világbajnokságon, így szombati, első meccsén 3-1-es vereséget szenvedett a dánok ellen. A magyar csapat különösen a harmadik harmadban nehezítette meg nagyon a dánok dolgát, Bálizs Bence kapus pedig 41 védéssel tartotta végig meccsben a válogatottat – írja az MTI.

A nemzetközi szövetség honlapjának beszámolója szerint a magyar válogatott a meccs elején megpróbálta diktálni a tempót, de Papp Kristóf korai próbálkozásán kívül nem igazán tudott helyzeteket kialakítani. A túloldalon a dánoknak Nick Olesen szerezhette volna meg a vezetést, Bálizs azonban nagy bravúrral védeni tudott. Kicsivel később viszont már nem volt esélye, egy kipattanó korong a dánokhoz került, Nikolaj Ehlers pedig meg is szerezte az első góljukat.

A második harmadban aztán magasabb fokozatra kapcsolt a magyar csapat, Galló Vilmos kis híján ki is egyenlített, kicsivel később azonban megint az NHL-ben játszó Ehlers volt eredményes egy emberelőnyös helyzetből. A magyar válogatottat ez sem keserítette el, és bár betalálni nem tudtak a második játékrészben, több jó kísérletük is volt, Bálizs pedig folyamatos védésekkel tartotta meccsben a csapatot.

A harmadik harmadban aztán megtört a jég, Sofron talált be, kicsivel később pedig Hári János kis híján ki is egyenlített. A magyar csapat viszont végül nem tudott visszakapaszkodni a meccsbe, mert Morten Poulsen nyolc perccel a vége előtt belőtte a dánok harmadik gólját, és ezt az előnyt meg is tudták őrizni.

„Az első részben kapusunknak, Bálizs Bencének köszönhetjük, hogy maradt esélyünk és meccsben maradtunk. Ekkor nem játszottunk jól, míg az ellenfél NHL-es sztárja kétszer is betalált. A speciális egységek is döntőnek bizonyultak, a dánok két gólt lőttek emberelőnyben, mi egyet sem. Viszont amikor betaláltunk, megváltozott a játék képe és volt esélyünk az egyenlítésre, illetve a meglepetésre is. Úgy kellene folytatnunk a vb-t, ahogy a mai meccset zártuk” – nyilatkozta a meccs után Kevin Constantine szövetségi kapitány.

Vasárnap az Egyesült Államok következik majd, ellenük óriási bravúr lenne már egy ehhez hasonló helytállás is, utána viszont a franciák ellen megint lehet esély a győzelemre. A svédek, a finnek és a németek ellen aztán megint bravúrra lenne szüksége, de ha addig nem sikerül, akár az osztrákok elleni zárómeccsen is eldőlhet, hogy bent tud-e maradni a válogatott az élvonalban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!