Dárdai Herthája most kapaszkodhat bele az utolsó szalmaszálba

2023. május 6. – 08:48

Másolás

Vágólapra másolva

A 18 csapatos Bundesliga utolsó helyén álló Hertha BSC kulcsfontosságú meccset játszik szombaton 15:30-tól. Az eddig 22 ponttal szerénykedő berlini klubnak nyernie kellene, hogy életben tartsa bentmaradási reményeit. Azt a Stuttgartot fogadja, amelyik a 16., már osztályozót érő helyen áll, és eddig 28 pontot gyűjtött. A Stuttgart a hét közben elveszítette a Német Kupa elődöntőjét a Frankfurttal szemben, tehát rossz élménnyel érkezik a német fővárosba.

Dárdai Pál kiadta a jelszót: négy meccs, négy győzelem, így hosszabbíthatja meg élvonalbeli tagságát a klub. Azt is mondta, innentől mindegyik meccs egy döntőnek felel meg. Hogy mennyire nehéz a küldetésük, azt jól érzékelteti, az eddigi 30 fordulóban mindössze ötször nyertek. A magyar edző visszatérése eddig nem sikerült jól, előbb hazai pályán kikaptak a Werdertől (2–4), majd a Bayern München ellen (0–2) maradtak alul idegenben.

„A Herthánál sok minden volt eddig, csak megfelelő csapatszellem nem. Ezért van olyan kevés pontunk. Münchenben már egy igazi csapatot láttam, és ennek így is kell maradnia. Meg kell bízniuk egymásban a játékosoknak, különben nem fog menni. A közönség szeretetét meg fogják kapni” – nyilatkozott Dárdai.

Úgy látja, a Stuttgartnak vannak gyenge pontjai, amit ki kell használniuk, és akkor nem marad el a győzelem, ami esélyt kínálhat a jövő heti Köln elleni idegenbeli meccsre is.

A Morgenpost azt is megjegyezte a találkozót felvezető cikkébe, ha a Hertha kiesik, könnyen a Hamburg sorsára juthat, amelyik ugyan egykor patinás klub volt, de nem tud visszakerülni az élvonalba. A Herthánál büdzsé a másodosztályban a felére csökkenne, 60 millió euróból kellene gazdálkodniuk, csak a tévés jogdíjak 48 millióról 22 millió euróra apadnának. A másodosztályban a meglévő adósság konszolidációjára is teljesen más, szigorúbb szabályok vonatkoznak. Dárdai még a bemutatkozásakor arról beszélt, azért is fontos a bentmaradás, mert a klub utánpótlásában lévő játékosoknak megfelelő jövőképet csak az élvonallal lehet biztosítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!