Shane Tusup: Soha nem emeltem kezet egyik párkapcsolatomban sem a másik félre

2023. április 27. – 19:59

Másolás

Vágólapra másolva

Felháborodott közleményt adott ki csütörtökön Shane Tusup edző-üzletember, Hosszú Katinka korábbi férje és edzője. Úgy érzi, nem tűrheti csendben tovább, hogy bárki bármit mondhat róla, mert már nem csak a hírneve, hanem a szakmai hitelessége is megkérdőjeleződik. Az már túlmegy minden határon, hogy a sportban betöltött szerepe és a szakmai pályafutása is „belekeveredett a hazugsághalmazba”.

Az úszóedző Wladár Sándor nyilatkozatát nem szerette volna szó nélkül hagyni. A Magyar Úszó Szövetség elnöke a Nemzeti Sport Online-nak a napokban arról beszélt, hogy tavaly decemberben muszáj volt közbelépnie, amikor felvetődött, hogy Shane Tusup veheti át Késely Ajna úszó edzését.

„Semmiképpen sem akartam, hogy Ajna vele folytassa, hiszen elég sok úszót »eltemetett« már az amerikai edző.”

Tusup nem tudja, milyen információra hivatkozva nyilatkozott Wladár Sándor úgy, hogy az ő neve is „elhangzott a lehetséges alternatívák között”. Azt elismerte, hogy találkozott Késellyel egyszer tavaly decemberben, és az úszó felkérte edzőnek, ő azonban azt mondta, hogy az épülő cégcsoportjára szeretne fókuszálni. „Ennyiben maradtunk. Azóta nem hallottam felőle, nem keresett és én sem őt” – írja Tusup. Azt pedig főképp nem érti, miért gondolta Wladár, hogy azonnal közbe kell lépnie, és kikéri magának, hogy bárki is azt szűrte le az úszóelnök szavaiból, hogy Tusupot látni sem akarják az uszodákban.

„Nem kell engem szeretni, nem kell a módszereimet méltatni, sőt, egyet sem kell érteni a véleményemmel, de a megkérdezésem nélkül bármit tényként kezelni és rólam degradálóan, sértően nyilatkozni, nem méltó olyan emberekhez, akik egy sportágat ilyen magas szinten képviselnek” – írja közleményében a sikeredző.

Reagált azokra a tavaly nyáron megjelent hírekre is, amelyek szerint fizikailag bántalmazta korábbi párját, Szabó Zsófit.

„Soha nem emeltem kezet egyik párkapcsolatomban sem a másik félre. Nem bántottam egyik páromat sem, és nem éltem vissza a fizikai fölényemmel.”

Mint fogalmazott, tudomása szerint a másik fél sem állította az ellenkezőjét, csupán nem tagadta, amikor egy harmadik fél terjeszteni kezdte. „Ebben a témában azóta is mindig »neve elhallgatását kérő barát, kolléga« nyilatkozik, amit ezentúl szintén nem vagyok hajlandó szó nélkül hagyni, és mivel maximálisan kimeríti a hitelrontás, rágalmazás és becsületsértés fogalmát, ezen állítások terjesztése is jogi következményekkel jár majd” – tette hozzá Tusup.

A teljes közleményt itt lehet elolvasni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!