Megnyerte az angol ötödosztályt Ryan Reynolds walesi csapata

2023. április 23. – 12:12

Másolás

Vágólapra másolva

Viszonylag ritkán számol be a világsajtó az angol ötödik osztálynak megfelelő National League győzteséről, a helyzet most viszont kicsit más: az a walesi Wrexham nyerte meg 110 ponttal az ötödosztályt, amelyet 2020-ban két hollywoodi színész, a Deadpoolból ismerős Ryan Reynolds és Rob McElhenney (Felhőtlen Philadelphia, Mythic Quest) vásárolt meg.

Az amerikaiak megjelenését kezdetben mindenki vonakodva fogadta, azonban az itthon a Disney+-on elérhető Üdv, Wrexhamben! dokusorozatból kiderült, hogy a két színész nemcsak tévéműsort forgatni érkezett a walesi városba, hanem tényleg komolyan gondolták a befektetést. Az egyik legnagyobb húzásuk az volt, hogy a már visszavonult korábbi angol válogatott kapust, Ben Fostert reaktiválták.

A világ legrégebb óta használt futballstadionjában játszó Wrexham 2008-ban esett ki az angol negyedosztályból, éveken át a megszűnés fenyegette, és elképesztő tartozásokat halmoztak fel. Reynoldsék érkezése után komoly tőkeinjekciót kapott a klub, magasabb osztályokból igazoltak játékosokat, mégsem sikerült nyerniük az első szezonban, ahogy ez az Üdv Wrexhamben! első szezonjából is kiderült. A sorozatról egyébként mi is írtunk a Telexen. Idén viszont szinte senki sem állíthatta meg a csapatot, így jövőre a negyedosztálynak számító League 2-ban indulhatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!