15 éves játékos ül majd a barcelonai padon az Atlético elleni meccsen

2023. április 23. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

Minden idők legfiatalabb Barcelona-játékosaként nevezték az Atlético Madrid elleni meccs keretébe a mindössze 15 éves Lamine Yamalt, írja a BBC.

Xavi, a csapat vezetőedzője – aki maga is Barcelona-nevelés, és a komplett karrierjét a klubnál töltötte egy rövidebb katari kitérőn kívül – rettenthetetlennek nevezte a fiatal szélsőt a csapat sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy Yamal személyisége, tehetsége, cselezőképessége és ereje mind arra utal, hogy a játékos meghatározó szereplője lehet a Barcelona új korszakának.

Yamal marokkói apa és egyenlítő-guineai anya gyermeke, de már Spanyolországban született, és ötéves kora óta játszik a Barcelonában. Mindössze 15 éves és 285 napos lesz, ha vasárnap pályára lép az Atlético Madrid ellen.

A legfiatalabb pályára lépő Barcelona-játékos rekordját több mint 100 éve, 1922-ben állította fel Armand Martinez Sagi, aki 15 évesen, 11 hónaposan és ötnaposan lépett pályára annak idején a Sporting Gijón ellen.

A Barcelonának kell is a vérfrissítés, mert ugyan 8 ponttal vezetik a spanyol bajnokságot a Real Madrid előtt, de az utolsó két meccsükön csak gól nélküli döntetlenre voltak képesek a nem túl acélos Getafe és Girona ellen.

A Transfermarkt adatbázisa szerint Yamal 165 centis, alapvetően jobb szélen játszik, és már egyszer bemutatkozott a spanyol U19-es válogatottban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!