Négy piros lap és negyedóra kényszerszünet után félbeszakadt egy brazil futballmeccs

2023. április 20. – 21:35

Másolás

Vágólapra másolva

Idő előtt félbeszakadt egy alsóbb ligás brazil bajnoki futballmeccs. Magyar idő szerint csütörtök hajnalban az ország legnyugatibb részén fekvő Acre állam bajnokságának első osztályában – ez a négy szövetségi bajnokság, a Campeonato Brasileiro, és annak B, C, D ligái után következik, tehát ötödosztálynak felel meg – a Rio Branco és az Acreano nevű csapat játszott egymással.

A bajnokság második szakaszában járunk, a 11 csapatos alapszakaszból hat jutott a felsőházba, a Rio Branco és az Acreano a két leggyengébb eredménnyel. Az első fordulóban viszont mindkét csapat nyert, így a győztes átmenetileg a bajnokság élén állhatott.

A meccs a házigazda Rio Brancónak kezdődött jobban, már a 2. percben vezetést szereztek. De a főszereplő mégsem a góllövő Joazinho volt ezen a meccsen. Hanem Julian Negreiros játékvezető, illetve az Acreano négy játékosa: Casio, Leandro, Evan és Klayver. Őket ugyanis – ebben az időrendi sorrendben – egymás után állította ki a bíró a meccs 59., 60., 66. és végül 74. percében.

A brazil Globo.com hírportál szerint a piroslap-cunamit az alábbi események előzték meg: a Rio Branco egy – végül kihagyott, két méterről fölé lőtt – támadása után az Acreano jobbhátvédje, Casio, hevesen számon kérte a Negreirost, hogy miért nem fújták le az akciót les miatt. A bíró nem érezte úgy, hogy magyarázkodnia kellene, inkább adott neki egy pirosat. Ezt szívére vették csapattársai, Evan kapus és Casio védőtársa, Leandro. Szó szót követett, piros lap piros lapot, és hamarosan nekik is véget ért a meccs. Ezután az Acreano játékosai olyan heves reklamálásokba kezdtek, hogy a játékvezető negyedórára megszakította a meccset.

De amikor újraindult a játék, abban se volt köszönet: a frissen pályára lépett Klayver ugyanis úgy beleszállt az Alifi nevű Rio Branco-csatárba, hogy Negreiros játékvezető azonnal kiállította, majd „a kialakult helyzetre való tekintettel úgy döntött, hogy a második félidő 30. percében befejezi a mérkőzést” – írja a brazil hírportál.

A meccsről a neten egyetlen, nem túl jó minőségű videós összefoglalót találtunk – ha ön ügyesebb, drága olvasó, és talál jobbat, tegye meg, hogy elküldi, hálásak leszünk –, de arról épp a meccset különlegessé tevő kiállítássorozat hiányzik. Nézzék:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!