Országot vált az Eb-ezüstérmes magyar birkózó

2023. április 18. – 18:49

Másolás

Vágólapra másolva

A jövőben bolgár színekben fog versenyezni a magyar női birkózóválogatott volt tagja, az Európa-bajnoki ezüstérmes Németh Zsanett – írja a Metropol.

A 29 éves birkózó a lapnak megerősítette, hogy valóban országot vált. Azt mondta, elhatározását már hetekkel ezelőtt jelezte a magyar szövetségnek, a döntését viszont egyelőre nem indokolta meg. Korábbi klubja, az Újpesti Torna Egylet szakvezetője, Kapuvári Gábor azt nyilatkozta, hogy Németh már tőlük is elköszönt.

Ugyanakkor a Magyar Birkózók Szövetsége a Nemzeti Sport megkeresésére azt közölte, hogy hozzájuk sem Németh Zsanettől, sem a bolgároktól nem érkezett hivatalos megkeresés az országváltási szándékról, amelynek leghamarabb év végén, decemberben lehet itt az ideje.

Németh Zsanett a 2018-as budapesti birkózó-világbajnokságon – Fotó: Czagány Balázs / MTI
Németh Zsanett a 2018-as budapesti birkózó-világbajnokságon – Fotó: Czagány Balázs / MTI

A Nemzeti Sport hozzáteszi, hogy Németh már tavaly sem indult versenyen magyar színekben, és a jelenleg zajló zágrábi Európa-bajnokságon sem lép szőnyegre, így időbeli nehézségek nem állnak az országváltása előtt. Legutóbb a 2021. októberi oslói vb-n indult világversenyen, ahol a 11. lett. A 2017-es újvidéki Eb-n ezüstérmet, a 2019-es bukaresti Eb-n pedig bronzérmet nyert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!