Megdőlt a fekvőtámaszozás világrekordja: egy ausztrál 3206-ot nyomott le egy óra alatt

2023. április 17. – 06:07

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg önöknek sem tűnt föl, de az utóbbi években igazi háború dúl a fekvőtámaszozásban. Néhány megszállott egymástól veszi el a rekordokat, most az ausztrál Lucas Helmke áll nyerésre, aki 2022 novemberében egy óra alatt 3206 fekvőtámaszt nyomott le, és mellé még befért neki pár szabálytalan karhajlítás-nyújtás is.

Helmke tempója szédítő, percenként 53 fekvőtámaszt teljesített, nagyjából másodpercenként egyet. A szabályos fekvőtámasz kivitelezéséről órákig lehet vitázni, de a rekorddöntéshez szükséges definícó szerint a karjának könyökben legalább 90 fokban meg kellett hajolni, miközben leereszti magát, és előírás még a nyújtott térd- és egyenes deréktartás.

A 33 éves ausztrálnak ez nem is jött össze mindig, a rekordkísérlet végén 34 darab fekvőt levontak tőle szabálytalan végrehajtás miatt.

A férfi két-három évet készült a rekordra, a Guinness World Records cikke szerint az volt a célja, hogy megmutassa egyéves fiának, hogy semmi sem lehetetlen.

A korábbi rekorder szintén egy ausztrál volt, Daniel Scall 3182-ig jutott tavaly áprilisban. Helmke rekordját a Guinness is elismerte, de lehet, hogy van egy még nála is gyorsabb fekvőtámaszozós, idén márciusban az amerikai Rob Stirling 3264-et teljesített egy óra alatt, az ő kísérlete viszont még hitelesítésre vár.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!