Dárdai azt inkább nem mondta meg, hogy reagált a fia a kinevezésére

2023. április 17. – 15:00

Dárdai azt inkább nem mondta meg, hogy reagált a fia a kinevezésére
Dárdai harmadik edzői bemutatkozása a szuggesztív elemeket sem nélkülözte – Fotó: Andreas Gora / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Dárdai Pál harmadik visszatérése a Hertha BSC-hez nemcsak a berlini, hanem az országos sajtót megmozgatta. A klub hétfői sajtótájékoztatóján ott volt Benjamin Weber is, a sportigazgató, aki úgy kezdte, hogy a pénteki súlyos vereség (a Schalke ellen, 2–5) után nem akartak érzelmi és elhamarkodott döntést hozni, még aznap este beszélgettek az akkori vezetőedzővel, Sandro Schwarzcal, aztán aludtak rá egyet. Szombaton tovább elemezték a helyzetet, és vasárnap már ki is nevezték Dárdai Pált, akinek a kötődése jól ismert a klubhoz.

Dárdai a nyáron az utánpótlásba szeretett volna visszatérni, erről már egyeztetett is a vezetéssel. A sajtótájékoztatón elmondta, azért gondolja fontosnak a csapat benntartását, mert egy fiatalnak az a vonzó, ha eléri a Bundesligát, és nem a másodosztályban játszik. A kieséssel elkezdődhet egy olyan vándorlás, amivel csak rosszul járhat a Hertha. Eddig sem riadt vissza attól, hogy a fiatalokhoz nyúljon, most is meg fogja tenni, számítani lehet arra, hogy ebben a hat fordulóban is megadja az esélyt a tinédzsereknek.

Látja, hogy min lehet javítani, ezeket igyekszik korrigálni, a kohézió sem a legjobb, megpróbálja ezeket kisimítani. Először viszont a csapattal szeretne beszélni, és csak utána mondaná el mélyebben a gondolatait. Azt bajnak gondolja, hogy nincs vezértípusú játékos, ezen valahogy változtatnia kell.

Az előző edző segítője, Bódog Tamás a klubnál maradhatott. Bódog is Dárdaihoz hasonlóan pécsi, a hat év korkülönbség ellenére is fociztak együtt a PMSC-ben, ám edzőként eddig még nem dolgoztak együtt, úgy látszik, most jött el ennek az ideje. Dárdai első korszakában Rainer Widmayer volt a segítője, másodszor Zecke Neundorf, aki most az irányításból veszi ki a részét.

„Tamás egy szakember, jó mentalitású szakember, akinek az lesz a dolga a héten, hogy a rögzített helyzeteket analizálja. Szükségünk van olyan gólokra, amiket ilyen helyzetekből szerzünk, egy kiesés ellen harcoló csapatnak ez a legfontosabb. Pár éve ezek a gólok mentettek meg minket. A kapu előtt egy edző már nem tud segíteni, de abban igen, hogyan tudunk veszélyt teremteni. A hatékonyság a kulcsszó, és persze az, hogy a hátralévő időben legyen egy kis szerencsénk is” – magyarázta Dárdai. A bajnokságból még hat meccs van, szombaton a Werderrel találkoznak. A Herthának 22 pontja van, ezzel az utolsó, a 16. helyen álló Stuttgart 25 pontot gyűjtött eddig. A Stuttgartot három fordulóval a vége előtt fogadják.

Dárdai kiemelte, felszabadult játékosokra van szüksége, mert aki gátlásosan lép pályára, nem pozitívan, azokkal nem lehet eredményt elérni.

Azt is megkérdezték tőle, mit szólt a fia, Márton ahhoz, hogy ő lesz az edzője. „Azt nem mondom meg. Ő most aktuálisan kulcsjátékos a védelemben, már Bruno Labbadia kezdte felkészíteni erre a szerepre. Nemcsak úgy odakerült az első csapatba, hanem sokat tett érte.”

Arra is kíváncsiak voltak, mi változott szerinte a klubnál, amióta távozott. Úgy felelt, hogy az öltöző puritánsága megváltozott, és a frissen érkezett pályamunkásokat még nem ismeri, velük majd vált pár szót.

Dárdai és Weber is megerősítették, erre a hat meccsre terveznek, de a fociban mindig a következő passz a fontos, és nem lehet megmondani, hogy a következő passz után mi történik. Egy biztos, nemrég szerzett egy kutyát, egy maltipoot, arra most kevesebb ideje marad, mert edzéseket kell vezetnie.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!