Őrült meccsen játszott 2-2-t egymással az Arsenal és a Liverpool

2023. április 9. – 20:47

Őrült meccsen játszott 2-2-t egymással az Arsenal és a Liverpool
Fotó: Phil Noble / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

2-2-es döntetlent játszott egymással vasárnap délután a Liverpool és az Arsenal az angol bajnokságban, így ha a Manchester City tovább csökkentheti a hátrányát a tabellán, ha megnyeri a következő meccsét. Az Arsenal persze így is örülhet, a Liverpool ugyanis nem pusztán visszajött 2-0-ról, hanem simán győzhetett is volna, de a hajrában bekapott gól után az utolsó pillanatokban Ramsdale kétszer is megmentette a listavezetőt a vereségtől.

A meccset egyértelműen az Arsenal kezdte jobban, már a 8. percben megszerezték a vezetést egy védelmi hiba után, 20 perccel később pedig meg is duplázták az előnyüket. A Liverpool az első félidő vége felé talált magára, Xhaka és Alexander-Arnold összjátéka után Szalah szépített. A félidő lefújása utánra is jutott még némi izgalom, a játékvezető egyik asszisztensét vádolták meg azzal, hogy lekönyökölte a liverpooli Andy Robertsont – a helyi játékvezetőket tömörítő szervezet már vizsgálja az incidenst.

A második félidőben szűk tíz perc után ki is egyenlíthetett volna a Liverpool, de Szalah sorozatban a második tizenegyesét hagyta ki, így maradt a 2-1. Ezután sokáig úgy tűnt, hogy ez is marad az eredmény, de a 87. percben Firmino mégis betalált, az utolsó perceket pedig keményen meg is nyomta a Liverpool, és csak Ramsdale-nek köszönheti az Arsenal, hogy nem kapott ki végül. A londoni csapat kapusa előbb Núñez lövését hárította, majd az utolsó másodpercekben Szalah megpattanó lövésére ért oda valahogy, végül pedig Konate kísérletét kotorta ki gyakorlatilag a gólvonalról.

Így egy pontot legalább szerzett az Arsenal, de ennek annyira azért nem örülhetnek, mert a Manchester City eggyel kevesebb meccset játszott, ha pedig megnyerik a következő mérkőzésüket, akkor két ponttal feljebb zárkózhatnak a tabellán. A Liverpool számára persze még rosszabb ez az eredmény, pláne úgy, hogy egy hajszál választotta el őket a győzelemtől, mert így még távolabb kerültek még az EL-csoportkört érő ötödik helytől is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!