6-2-re kikapott a svédektől a női hoki-vb-n a magyar válogatott

2023. április 8. – 20:02

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női jégkorong-válogatott – Lina Ljungblom négy góljával – 6-2-re kikapott Svédországtól a bramptoni elit világbajnokság 2. fordulójában, így nagy bravúrok kellenek a legjobb nyolc közé jutáshoz és a bennmaradáshoz.

A két csapat a tavalyi vb-n is játszott egymással, akkor a svédek szétlövés után tudták legyőzni a magyarokat. Ezúttal viszont esély sem volt elérni a hosszabbítást.

Svédország erős rajtot vett az első harmadban, már a harmadik percben vezetett, majd négy perccel később Ljungblom centerezésből ütötte be az újabb gólt a Franciaország ellen győzelemmel nyitó Magyarországnak. Ezután még felállt a magyar válogatott. Alig egy perc múlva megvolt a szépítés. Garát-Gasparics Fanni szándékosan úgy lőtte el a korongot, hogy az a svéd kapus lábvédőjére pattanjon, majd jött Seregély Mira, és a kapuba vágta, olvasható az MTI tudósításában. Másfél perc múlva megvolt az egyenlítés is, Huszák Alexandra takarásból lőtt, Dabasi Réka pedig lábbal még bele is nyúlt az ütésbe.

A harmad második fele újra a svédeké volt, Ljungblom megütötte harmadik gólját, majd egy távoli, megpattanó lövés is beakadt Németh Anikó kapujába.

A második harmad újabb svéd kapuvassal indult, majd amikor az emberhátrányban lévő rivális kiegészült, a harmad 4:44 percénél Ljungblom negyedszer is betalált. A gól után a Németh Anikót lecserélték (15 lövés, 5 gól), a debreceni Révész Zsuzsa állt be. A folytatásban hiába kapott több emberelőnyt is a magyar válogatott, nem tudta csökkenteni a hátrányt, ráadásul ismét a kapuvason csattant egy svéd lövés.

A záró harmadban magabiztosan őrizték előnyüket az svédek, és az 52. percben fórban megint betaláltak, és ezzel kialakult a 6-2-es végeredmény.

Magyarország legközelebb a csoportot vezető finnekkel játszik, majd a végén Németország következik. A negyeddöntőbe a csoport legjobb három csapata kerül, az utolsó kettő pedig kiesik az elit vb mezőnyéből. A magyarok jelenleg a negyedikek, és papíron csak erősebb csapatokkal játszanak majd.

Eredmény, B csoport, 2. forduló:
Svédország–Magyarország 6-2 (4-2, 1-0, 1-0)
A magyar csapat gólszerzői: Seregély (8.), Dabasi (9.)

A csoport állása a 2. forduló után: 1. Finnország 6 pont, 2. Németország 3 (6-5), 3. Svédország 3 (8-8), 4. Magyarország 3 (6-8), 5. Franciaország 0

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!