Egygólos vereséget szenvedett a világbajnokság előtti utolsó meccsén a női hokiválogatott

2023. április 3. – 06:28

Másolás

Vágólapra másolva

A szerdán kezdődő női jégkorong-világbajnokságra hangoló válogatottak torontói felkészülési mérkőzésen a magyar csapat 1-0-ra kikapott a német együttestől Torontóban.

A hokiszövetség honlapján olvasható tudósítás szerint az első harmad elején kiegyenlített játék zajlott a jégen, a magyarok aztán emberelőnyben többször is veszélyeztettek, Kreisz Emma előtt adódott a legnagyobb helyzet. A németek fokozatosan átvették az irányítást, nagy nyomást helyeztek a kapura, de Németh Anikó rendre jól védett.

A második játékrész legelején Dabasi Réka járt közel a gólhoz, majd Németh mutatott be nagy bravúrt. Seregély Míra, Kreisz és Dabasi is próbálkozott. A meccs felénél Révész Zsuzsa állt be a kapuba. A 32. percben a németek megszerezték a vezetést, egy távoli lövésbe Hark nyúlt bele. A harmad végén a mieink kerültek fórba, ám Abstreiter jól védett.

A harmadik harmadban még nagyobb erőket mozgósítottak a mieink az egyenlítésért, Garát-Gasparicsnak és Kreisznek is volt biztató helyzete. A végén a kapuslehozatal sem segített.

Az MTI felidézi: a vb-felkészülés jegyében a magyarok két napja szétlövéssel nyertek a legjobb öt közé tartozó japánok ellen.

A vb hivatalosan szerdán rajtol, a magyarok egy nappal később kezdik meg szereplésüket a franciák ellen a Toronto melletti Brampton CAA Arénájában. Az vasárnap dőlt el, hogy Pat Cortina szövetségi kapitány ott lehet a tornán, mert német klubcsapatával, az SC Riessersee-vel búcsúzott a férfi harmadosztály rájátszásában.

A története harmadik elitcsoportos világbajnokságán résztvevő válogatott célja, hogy a nyolc közé kerüljön, az utolsó két helyezett ugyanis kiesik a divízió I/A osztályba.

A magyar válogatott vb-programja (közép-európai idő szerint):
április 7., 1.00: Magyarország-Franciaország
április 8., 17.00: Magyarország-Svédország
április 10., 17.00: Magyarország-Finnország
április 11., 17.00: Magyarország-Németország

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!