Rasszista megjegyzést tett Hamiltonra, 340 millió forintnyi bírságot kapott Nelson Piquet

2023. március 25. – 18:44

Másolás

Vágólapra másolva

Rasszista és homofób kijelentései miatt, erkölcsi károkozásért ötmillió reálos (körülbelül 340 millió forintos) bírság fizetésére kötelezték hazájában a brazilok háromszoros Forma-1-es világbajnokát, Nelson Piquet-t – írja az MTI.

A 70 éves Piquet egy 2021 novemberi interjúban fajgyűlölő szavakat használt használt a Mercedes hétszeres világbajnokáról, Lewis Hamiltonról beszélve, aki a Brit Nagydíjon összeütközött Max Verstappennel. A Forma-1, a Mercedes és a motorsportot irányító világszervezet, az FIA is elítélte Piquet megjegyzéseit – írja a BBC.

Piquet később bocsánatot kért Hamiltontól, és azt mondta, rosszul fordították le a szavait. Az ügy hátteréhez hozzátartozik, hogy Piquet lánya, Kelly évek óta Max Verstappen barátnője, és abban az időben Verstappen Hamiltonnal csatázott a világbajnoki címért.

Aztán tavaly nyáron egy másik felvétel is nyilvánosságra került, amelyben Piquet – a 2016-os világbajnokságról beszélve – szintén rasszista és homofób kijelentésekkel illette Hamiltont, aki júniusban tiszteletbeli brazil állampolgárságot kapott, és az F1 mezőnyének egyetlen színes bőrű pilótája.

Piquet-t négy emberi jogi szervezet perelte be erkölcsi károkozásért, azt szerették volna elérni, hogy tízmillió reálos bírságot kapjon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!