Rossi nem örült annak, hogy Szoboszlaiék kő-papír-ollóval döntötték el, ki rúgja a tizenegyest

2023. március 24. – 08:42

Másolás

Vágólapra másolva

Marco Rossi szövetségi kapitánynak nem tetszett, hogy Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötte el, melyikük rúgja a tizenegyest az észtek elleni barátságos futballmeccsen, írja az M4 Sport. A 70. percben megítélt büntetőt végül Sallai rúghatta, de nem lett belőle gól, így maradt az 1-0-s végeredmény.

„Ha van első számú kijelölt labdarúgó a büntető végrehajtására, akkor lője ő a 11-est. Ha mindez 3-0-nál történik, akkor még meg is érteném, de 1-0-nál ez felelőtlenség volt. Erről már beszéltem Szoboszlaival. Remélem, a jövőben nem ismétlődik meg, mert ha az észtek kiegyenlítenek, akkor nagyon zavart volna még úgy is, hogy ez egy barátságos meccs volt” – mondta Marco Rossi a meccs utáni sajtótájékoztatón.

Az MTI idézte a csapatkapitányt, Szoboszlai Dominik elégedett volt a mutatott játékkal, ugyanakkor kiemelte, „mindig van előrelépési lehetőség”, és a következő napokban ezen fognak dolgozni.

Az RB Leipzig középpályása a találkozó után úgy fogalmazott, a csapat kipróbált egy új taktikát, ennek a megvalósítása az összecsapás bizonyos szakaszaiban sikerült, máskor kevésbé. „Mivel ez volt az első alkalom, valószínű, hogy legközelebb már jobb lesz, mert tudjuk még gyakorolni, tudunk rá edzeni” – mondta.

A tizenegyes előtti jelenetsorról Szoboszlai azt mondta, „ez nem az egóról szólt”. „Mindketten szerettük volna elvállalni, én pedig nem akartam azt sugallni csapatkapitányként, hogy önző vagyok, és nem rendelem alá magam a csapatérdeknek. Valahogy döntenünk kellett, ő rúgta, kihagyta, de majd a következőt be fogja rúgni. Szerintem ha gól lett volna belőle, akkor ez az egész nem lenne ekkora ügy” – nyilatkozta Szoboszlai.

A meccs összefoglalójában azt írtuk: kötelező győzelemmel, de nem lehengerlő játékkal nyitotta a magyar futballválogatott 2023-at a Puskás Arénában. Komoly hiba nem volt, de hétfőn, a bolgárok elleni Eb-selejtezőn ennél mindenképp több kell majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!