Felépült a torok- és mellrákból Martina Navratilova teniszlegenda

2023. március 21. – 09:04

Másolás

Vágólapra másolva

Felépült a korai stádiumban észlelt torok- és mellrákból Martina Navratilova korábbi teniszező – írja az MTI.

A 66 éves legendás játékos januárban jelentette be, hogy diagnosztizálták nála a betegséget, egy kedden adásba kerülő televíziós interjúban viszont azt nyilatkozta, az orvosok gyógyultnak nyilvánították.

„Jelenlegi információik és tudásuk szerint rendben vagyok. Lesz még néhány sugárkezelés a következő hetekben, de ez elsősorban a megelőzés érdekében történik” – fogalmazott Navratilova.

Navratilova a novemberi, Forth Worth-i WTA-világbajnokságon érzett a torkában egy megnagyobbodott nyirokcsomót. A biopszia kimutatta, egyes stádiumú torokrákja van, illetve ettől függetlenül kóros elváltozást találtak a mellében is, de mindkét daganatot korai stádiumban észlelték, így a kezelése már januárban elkezdődött.

A világ egykori legjobb teniszezője tizenkét éve már átesett hasonló betegségen, akkor is kigyógyult belőle.

A csehszlovák születésű amerikai sportoló rendkívül eredményes pályafutása során összesen 59 Grand Slam-tornagyőzelmet szerzett, ebből 18-at egyéniben nyert. Kedvenc tornája a wimbledoni volt, ahol egyesben kilencszer, párosban hétszer, vegyes párosban pedig négyszer nem talált legyőzőre. Az egyéni világranglistát 332, a párost 237 héten át vezette.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!