14 perc alatt 10 gól: felfoghatatlan rekord dőlt meg az amerikai hokiligában

2023. március 17. – 09:10

Másolás

Vágólapra másolva

Elképesztő első harmadot produkált az NHL legutóbbi játéknapján a Florida Panthers és a Montreal Canadiens – bár utóbbiak valószínűleg legszívesebben elfelejtenék azt a 20 percet. Ami jóval több volt 20 percnél, hiszen a jégkorongban áll az óra, amikor történik valami, például gól esik. Márpedig ezen a meccsen, ebben a harmadban estek gólok szép számmal – annyira, hogy az két történelmi rekordra is elég volt.

A meccs 16. másodpercében született az első találat, azt még a Montreal lőtte. A hazaiak 2:43 másodperc elteltével egyenlítettek, majd jött egy olyan tízperces periódusa a meccsnek, ami szinte elképzelhetetlen. Az egyenlítés után 34 másodperccel már vezetett a Florida, hogy két perccel később már 2-2 legyen az állás. Ekkor 5:20 másodperc telt el a meccsből. Három percen belül újabb két góllal 3-3 volt (ekkor 8:18-nál járt az óra).

A vendégek ekkor kapust cseréltek, miután a meccset kezdő Sam Montembeault az első 6 lövésből 3 gólt kapott. De a cseréje, Jake Allen se ment sokra, ugyanis 2 perc 15 másodperc alatt további két hazai gól született (10:33-nál 5-3 volt az állás). Jött majdnem két percnyi nyugalom, de csak azért, hogy mire az óra 13:18-at mutasson két újabb hazai góllal 7-3 legyen az állás.

Ez duplán rekordot jelentett: a Florida még sosem lőtt egy harmadon belül hét gólt (2000-ben a Boston ellen hatot lőttek a második harmadban), de ami még nagyobb szám: sosem volt még NHL-meccs, amin ilyen gyorsan, alig több mint 13 perc alatt eljutottak volna a 10 gólig (átlagosan 80 másodpercenként kötött ki a korong a hálóban). Az NHL honlapján azt is megjegyzik: 1985 óta nem lőtt a ligában egy csapat legalább hét gólt az első harmadban, és ez összesen is csak négy csapatnak sikerült – a korábbiak egyike épp a most nagy verést kapott Canadiens volt.

A mérkőzés ezután szinte unalmasan folytatódott. Az első harmadban nem esett több gól, a második játékrészt 2-1-re nyerte a Florida, az utolsót pedig 1-0-ra a Canadiens, így végül 9-5 lett a meccs vége. A montreali cserekapus, Jake Allen helyére végül visszatért Montembeault, miután Allen 18 lövésbő 6 gólt kapott. A Florida egyébként remek sorozatban van, az utolsó 5 meccséből 4-et megnyert, ezzel a „wild card” versenyben – ahonnan két csapat mehet a rájátszásba – úgy áll a 3. helyen, hogy három pontra megközelítette a nála két meccsel többet játszott New York Islanderst.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!