Leigazolta Ronaldinho fiát a Barcelona

2023. március 4. – 17:04

Másolás

Vágólapra másolva

Leigazolta a Barcelona egykori legendás játékosának, Ronaldinhónak a 18 éves fiát, írja a CNN. João Mendes a brazil Cruzeiróból igazol Spanyolországba, miután sikeres próbajátékon van túl a katalán klubnál.

A közvélemény nagy része valószínűleg nem is tudott arról, hogy a 97-szeres brazil válogatott és világbajnok támadó fia szintén focistának állt, de ez annak köszönhető, hogy a brazil csapatához úgy jelentkezett annak idején, hogy senki nem ismerte a családi hátterét. Ronaldinho több mint 200 meccsen játszott a Barcelonában, több bajnokságot is nyert, illetve megnyerte velük a Bajnokok Ligáját és egy Aranylabdát is.

João Mendes a híres La Masia akadémiára kerül, ahol Lionel Messitől Ansu Fatin át a jelenlegi vezetőedző Xaviig a Barcelona számos játékosa nevelkedett az elmúlt évtizedekben. A játékos alapvetően csatár poszton játszik, ballábas, de más támadó posztokon is bevethető.

A Transfermarkt szerint João Mendesnek a brazil mellett van spanyol útlevele is, és egyéves szerződést kötött a klubbal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!