Meghalt Lendvai Miklós egykori válogatott futballista

2023. február 20. – 13:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Negyvenhét éves korában meghalt Lendvai Miklós 23-szoros válogatott labdarúgó. A hírt hétfőn Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere osztotta meg közösségi oldalán. A zalaegerszegi szurkolók Facebook-oldalukon jelezték, hogy hétfőn 19 órától gyertyagyújtást tartanak Lendvai Miklós emlékére – írja az MTI.

Lendvai 1991-ben Zalaegerszegen kezdte pályafutását, majd Franciaországban a Girondins Bordeaux, Svájcban pedig a Lugano csapatában futballozott. Később Magyarországra visszatérve 1998-ban a Ferencváros játékosa lett, ezt követően pedig újabb légiós évek következtek Belgiumban és Cipruson. Külföldi csapatai után Győrben, majd ismét Zalaegerszegen játszott. Edzőként két időszakban is irányította a ZTE-t.

Lendvai 1996-ban, Csank János kapitánykodása idején mutatkozott be a magyar válogatottban, amelyben 23 alkalommal kapott lehetőséget.

Egykori ferencvárosi és győri csapattársa, Vincze Otto az Instagramján búcsúzott Lendvaitól, azt írta: „Miki, miért tetted? Mindig erősnek mutattad magad...12 éves korunkban találkoztunk először. Szobatársam voltál mindenhol. Egy harcos voltál. A szívem összetört ma. Miki, drága barátom, Isten Veled!”

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!