Hosszú Katinka három hétre Tenerifére utazik edzőtáborozni, áprilisban eldőlhet, visszavonul-e

2023. február 3. – 07:05

Másolás

Vágólapra másolva

„A tréningeket megkezdte, reggel és délután egyaránt dolgozik, vagy medencében, vagy szárazföldön. Szakmai tervét beadta a szövetségbe, hamarosan Tenerifére utazik háromhetes edzőtáborba” – nyilatkozta Hosszú Katinkáról a Magyar Úszó Szövetség elnöke a Népszavának.

Arra a felvetésre, hogy ez kemény edzőtábor vagy kellemes nyaralás lesz-e, Wladár Sándor azt mondta: bár Hosszú korábban tényleg „meg volt csúszva az edzésekkel, sokat kihagyott”, nem kételkedik abban, hogy most ne teljes erőbedobással készülne. Szerinte „az április 19-én rajtoló kaposvári országos bajnokságon eldől, mennyire sikerült neki 33 évesen erőt vennie magán, és visszaszereznie jó formáját”. A szövetségi elnök később megismételte: „áprilisban okosabbak leszünk, ne fussunk annyira előre”, de szerinte „ha Katinka komolyan gondolja az élsportot, tisztában kell azzal lennie, hogy ez egy olyan sportág, amelyben a magánéletnek, szerelemnek nincs helye, csak a monoton munkának”.

Wladár szerint nincs szó arról, hogy Hosszú, akit a férje, Gelencsér Máté edz, azért nem vonul vissza, mert azért jól jönnek az államtól származó pénzek. „Tudomásom szerint 400 ezer forint körüli összeget kap, ami, ha jól akar táplálkozni, körülbelül az étkezésére elegendő” – mondta a Hosszúnak járó állami juttatásról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!