Vári Attilát az úszók kapitánya, Sós Csaba váltja a TF kuratóriumában

2023. január 31. – 14:21

Vári Attilát az úszók kapitánya, Sós Csaba váltja a TF kuratóriumában
Sós Csaba 2017 óta vezeti az úszóválogatottat – Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Változás történt Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) kuratóriumában – tudta meg a Telex. A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Vári Attila már nem tagja az ötfős testületnek. Úgy tudjuk, lemondott. Az TF érdeklődésünkre megerősítette az összetétel megváltozását.

A Testnevelési Egyetem fenntartója 2021. augusztus elsejétől a Testnevelési Egyetemért Alapítvány, az alapítványt pedig a kuratórium irányítja. A kuratórium elnökének akkor Mocsai Lajost nevezték ki, tag lett Kovács Antal olimpiai bajnok dzsúdós, Schmidt Ádám, aki 2022 nyarától a sportért felelős államtitkár. Vida József az üzleti szférából érkezett, Vári Attila az alakuláskor még a vízilabda-szövetség elnöke volt.

„A kuratórium tagjaként mindennél fontosabbnak tartom a felnövekvő nemzedékek stabil és sikeres jövőképének kialakítását, mely főként a képzési rendszer progresszív fejlődése által érhető el. Mindezért kuratóriumi tagként elkötelezett vagyok a Testnevelési Egyetem pedagógus-, illetve testnevelő tanári- és sportszakmai képzésének nemzetközi léptekben történő fejlesztése iránt, így kiemelten fontosnak tartom az ezen területekhez kapcsolódó infrastrukturális, személyi és környezeti háttér fejlesztését” – mondta Vári beiktatásakor.

Vári október elejéig töltötte be a pólószövetség elnöki posztját, akkor váratlanul lemondott. A lemondásának hátteréről, kétes ügyeiről ebben a cikkben írtunk.

Vári akkor a többi pozícióját megtartotta, egészen januárig. (A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének továbbra is tagja.) A helyére a professzori címet szerző Sós Csabát választották a kuratóriumba, aki az úszóválogatott kapitánya, és a TF-hez mintegy 40 éve kötődik.

„Tudományos munkatársként kerültem a TF-re, de még portásnak is mentem volna. Később tanár, majd tanszékvezető lettem. Megtiszteltetés ezt a közösséget a kuratórium tagjaként szolgálni”

– mondta a Telexnek Sós, aki már alá is írta a megbízatását. Sós az úszó és vízi sportok tanszékének vezetését 65. életéve betöltése után dr. Egresy Jánosnak adta át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!