Véget ért az áldatlan állapot az öttusázóknál, távozik Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya

2023. január 31. – 22:53

Másolás

Vágólapra másolva

Véget ér a tavaly nyár óta húzódó konfliktus a magyar öttusában: március elejétől nem folytatja tevékenységét a női válogatott szövetségi kapitánya, Kállai Ákos.

A szakvezető levélben jelezte a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) elnökségének a döntését, a vezető testület pedig a kérésének megfelelően ezt tudomásul vette és véglegesnek tekinti, így március 1-jétől már nem Kállai Ákos lesz a kapitány – írja az MTI.

A szövetség tájékoztatása szerint az elnökség kedden tárgyalt a kialakult helyzetről és az ebből következő teendőkről, az ügyben továbblépés a következő, február 17-i ülésen várható.

Kállai egyszer már felajánlotta lemondását, de a szövetség 12 tagú vezető testülete december 14-én ezt nem fogadta el. Ezután Gyurka Márk Manó, a sportolói bizottság elnöke a versenyzők képviseletében bizalmatlansági indítványt nyújtott át Simicskó István elnöknek, azt kérte, hogy a testület vizsgálja felül a döntését.

A júliusi alexandriai világbajnokság után Tibolya Péter, az UTE szakosztályvezetője úgy nyilatkozott: a továbbiakban nem hajlandók együtt dolgozni a női válogatott szövetségi kapitányával. A döntésüket azzal indokolta, hogy az elmúlt években Kállaitól nem kaptak támogatást, a klubedzéseiket nem látogatta a szakvezető, a vb-n egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmes Gulyás Michelle pedig az egyik edzőtáborból sírva hívta fel őt azzal, hogy a kapitány olyanokat terjeszt róla, amik nem igazak.

A helyzet tisztázására augusztus 17-én négytagú testület alakult, ennek a jelentését hallgatta meg az elnökség december közepén és hozta meg akkori döntését. Kállai végül mégis a távozás mellett döntött.

Az ügyről olvasható korábbi cikkeinket ezen a gyűjtőoldalon találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!