Először győzött magyar versenyző alpesi síben az ifjúsági olimpián

2023. január 28. – 20:52

Másolás

Vágólapra másolva

Fantasztikus magyar sikert hozott a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) zárónapja, Bányai Attila ugyanis aranyérmet szerzett szuper-óriásműlesiklásban. Ezzel ő lett az első magyar versenyző, aki alpesisí-számban győzni tudott – írja az olimpia.hu.

A versenyről szóló beszámoló szerint Bányai kilencedikként állt oda a rajthoz, és rögtön egy remek, 1:03.75-ös időeredményt tett le az asztalra, és bár ehhez többen is közel tudtak kerülni, végül a magyar versenyző maradt az első helyen. A verseny után Bányai Attila azt nyilatkozta, hogy a pálya nem volt különösen nehéz, ezért nagyon szoros volt a verseny, minden egyes századmásodpercért meg kellett küzdeni. Hozzátette, hogy várta magától a jó helyezést, és annak is örül, hogy ez a valaha volt legjobb magyar eredmény EYOF-on alpesi síben, mert a hazájának szerezte ezt az aranyat.

Fotó: Peter Szalmas / MOB Média
Fotó: Peter Szalmas / MOB Média

A magyar csapat így összesen hat aranyérmet szerzett az idei EYOF-on, egy ezüsttel és egy bronzzal kiegészítve pedig ezzel az éremtáblázat ötödik helyén végeztek. Ez holtversenyben a második legjobb szereplés a téli EYOF-ok történetében, aranyérmek számában pedig minden idők legjobbja. Bányai szombati aranyérmén kívül egyébként minden érmet a short trackesek szereztek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!