Mikaela Shiffrin 83 győzelmével minden idők legjobb női sízője lett a világkupában

2023. január 24. – 14:57

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai Mikaela Shiffrin nyerte Kronplatzban az óriás-műlesiklást, és 83. győzelmével ő lett minden idők legsikeresebb női alpesi sízője a világkupák történetében. A már visszavonult honfitársa, Lindey Vonn rekordját döntötte meg.

Shiffrin január 8-án állította be Vonn csúcsát, de amilyen domináns a sportágban, biztosra lehetett venni, hogy még ebben a szezonban megdönti azt. A 27 éves amerikai minden számban veszélyes, világkupát gyorsasági és technikai számokban is nyer, így mindenhol esélyesként indul.

Mikaela Shiffrin Kronplatzon szerezte meg 83. világkupa-győzelmét – Fotó: Marco Bertorello / AFP
Mikaela Shiffrin Kronplatzon szerezte meg 83. világkupa-győzelmét – Fotó: Marco Bertorello / AFP

Az olaszországi Kronplatzon óriás-műlesiklásban már az első futamot megnyerte, így a második futamban utolsóként, szűk, 13 százados előnnyel indulva jöhetett le a lejtőn. A svájci Lara Gut-Behrami egy fantasztikusan gyors menettel feladta neki a leckét, de az amerikai tartotta a tempót, majd az alsó szakaszon még rá is vert riválisára, így összesítve 45 századmásodperces előnnyel győzött.

Győzelme után a rekordjáról nem sokat tudott mondani, inkább a pályamunkásoknak köszönte meg, hogy milyen jól előkészítették számukra a lejtőt.

Shiffrin első győzelmét még 17 évesen szerezte a világkupában, és fokozatosan a sportága legerősebb versenyezőjévé vált. Még csak 27 éves, így formáját és motivációját látva, még sok győzelem beleférhet karrierjébe. Még az is lehet, hogy ebben a szezonban megdönti az abszolút rekordot, amit a svéd Ingemar Stenmark tart 86 győzelemmel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!