Banánnal dobálták és rasszista beszólásokkal bántották Lewis Hamiltont az iskolában

2023. január 23. – 21:11

Másolás

Vágólapra másolva

Banánnal dobálták és többször rasszista megjegyzésekkel illeték Lewis Hamiltont az iskolában – erről is beszélt a hétszeres Forma-1-es világbajnok a hétfőn megjelent On Purpose with Jay Shetty című podcastben, írja a Guardian.

Hamilton a Londontól északra, Hertfordshire megyében fekvő Stevenage-ben született és nőtt föl, és egy helyi katolikus iskolába járt. „Az iskola volt életem legtraumatikusabb és legnehezebb időszaka. Már hatéves koromban zaklattak. Abban a bizonyos iskolában én voltam az egyik a három színesbőrű gyerek közül. A nagyobb, erősebb, zsarnokoskodó gyerekek sokszor dobáltak. (…) Minket hármunkat állandóan az igazgatói iroda elé állítottak. Az igazgató csak ránk – és különösen rám – volt szállva” – mondta.

Elmondása szerint az iskolatársai állandóan piszkálták, félvérnek nevezték, így nem tudta, hová is tartozik. „Úgy éreztem, hogy a rendszer ellenem van, és az árral szemben úszok. Sok mindent elfojtottam. Úgy éreztem, nem mondhatom el a szüleimnek, hogy ezek a gyerekek folyton az N-betűs szóval illetnek, vagy hogy ma az iskolában zaklattak vagy megvertek. Nem akartam, hogy apám azt higgye, nem vagyok erős” – mondta Hamilton.

Arról is beszélt, hogy iskolatársai mindig őt választották a játékoknál. „Amikor a focicsapatokat választották, mindig én voltam az utolsó kiválasztott, még akkor sem választottak, ha jobb voltam, mint valaki más” – idézte a 38 éves pilótát a TMZ.

Hamilton a rasszizmus elleni küzdelem egyik kiemelkedő szószólója a motorsportban. Mission 44 néven létrehozott egy jótékonysági alapítványt, amelynek célja a hátrányos helyzetű csoportok fiataljainak támogatása, és a társadalomban lévő esélykülönbségek csökkentése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!