Kábítószert fogyasztott a magyar U21-es bandyválogatott játékosa, kizárták a csapatot az ifi-vb-ről

2023. január 21. – 17:48

Másolás

Vágólapra másolva

Kizárták a magyar válogatottat a most zajló U19-es bandy-világbajnokságról, mert a gyanú szerint a csapat egyik játékosa kábítószert fogyasztott – írta a Magyar Bandy Szövetség Facebook-oldala.

A tornát január 20. és 22. között rendezik a svédországi Göteborgban, a magyar U21-es válogatott meghívásra, vendégként szerepelt rajta. Az első, pénteki meccsükön 17-0-s vereséget szenvedtek a finnektől, de ami ennél nagyobb baj, hogy a mérkőzés után felmerült annak a gyanúja, hogy a magyar csapat egyik játékosa kábítószert fogyasztott.

„A verseny zsűrije a magyar válogatott vezetőségével együtt úgy döntött, hogy a csapatot azonnal hazaküldi. Az ügyet jelentették a rendőrségnek, és most kivizsgálják” – írta a Nemzetközi Bandy Szövetség közleménye. Pär Gustafsson, a svéd szövetség főtitkára és az U19-es torna versenyigazgatója azt mondta, az ügyet jelentették a rendőrségnek, és a döntés, hogy a magyar csapatot hazaküldték, teljesen helyes.

A magyar szövetség is közleményben reagált a történtekre, azt írták: „A felmerült gyanú szerint egy játékos kábítószert fogyasztott. A sportolóhoz méltatlan viselkedést a Magyar Bandy Szövetség elítéli, a zsűri döntését elfogadja és a zéró tolerancia szellemében támogatja. Tekintettel a folyamatban lévő eljárásra, a vizsgálat lezárásáig további információt nem tudunk megosztani.”

A magyar csapat kizárása miatt módosult a torna lebonyolítása, így már csak három csapat: Finnország, Norvégia és Svédország van versenyben a világbajnoki címért. A címvédő svédek automatikusan bejutottak a vasárnapi döntőbe, ahol a szombat esti finn–norvég–meccs győztese lesz az ellenfelük.

Mi az a bandy?

A bandy (magyar elnevezéssel jéglabda) egy jégpályán játszott csapatjáték, amiben a korcsolyát viselő játékosok ütőkkel próbálják a labdát az ellenfél kapujába juttatni. Elsőre a jégkoronghoz lehetne hasonlítani, de a jéglabda valójában közelebb áll a gyeplabdához – írja a sportág Wikipédia-oldala.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!