Eltűnt 12,7 millió dollár Usain Bolt befektetési számlájáról

2023. január 19. – 05:39

Másolás

Vágólapra másolva

Usain Bolt ügyvédje szerdán azt közölte, hogy több mint 12,7 millió dollárja hiányzik a 100 és 200 méter világcsúcstartó futójának egy magánbefektetési cégnél vezetett számlájáról, írta a Guardian.

Linton P. Gordon azt mondta, a már visszavonult atléta Stocks & Securities Limitednél vezetett számláján egykor 12,8 millió dollár volt, de most már csak 12 ezer az egyenlege.

„Ha ez igaz, és reméljük, hogy nem, akkor súlyos csalás, lopás vagy a kettő kombinációja történt ügyfelünk ellen” – írták Bolt ügyvédei, akik polgárjogi és büntetőügyi pert is indítanak, ha tíz napon belül nem utalják vissza a pénzt.

Az biztos, hogy valami baj van a Stocks & Securities Limitednél, mert a pénzintézetet éppen a jamaicai Pénzügyi Szolgáltatási Bizottság is vizsgálja, és a befektetőket gyűjtő cég a panaszosokat is ehhez a felügyeleti szervhez irányítja. Valószínűleg csalás történt, több ügyfél több millió dollárja tűnt el. A Stocks & Securities Limited most bármilyen tranzakciót csak kormányzati engedéllyel végezhet. Az egyik jamaicai lap azt írta, hogy a banki csalásokban a cég egyik alkalmazottja vett részt.

A 2017-ben visszavonult Usain Bolt az egyik legjobban kereső atléta volt, számtalan szponzori szerződése volt, csak utolsó évében 33 millió dollárt keresett, majd sportolói karrierje után több cégbe is befektetett, például saját pezsgőmárkát is indított.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!