Két magyar hokis is részt vehet a női NHL All Star-gáláján a világválogatott játékosaként

2023. január 18. – 10:35

Másolás

Vágólapra másolva

Két magyar játékost is meghívtak a tengerentúli női profi jégkorongliga (PHF) január 29-i All Star-gálájára, amelyen az amerikai, a kanadai és a világválogatott vesz részt (ez nagyjából le is képezi a női jégkorong erőviszonyait: az eddigi 21 vb-ből 12-t Kanada, 9-et az USA nyert meg, 2019-et leszámítva a döntőbe se jutott más).

A torontói eseményen három 15-15 fős csapat, a kanadai, az amerikai és a világválogatott szerepel, Garát-Gasparics és a torontói születésű Baker utóbbiban kapott helyet – írja az MTI.

Ebben az idényben Garát-Gasparics, az East Rutherford-i Metropolitan Riveters csatára 14 találkozón 8 pontot (3 gól, 5 gólpassz) gyűjtött. Ő 2012-ben ifjúsági téli olimpián ezüstérmes volt a jégkorongozók egyéni ügyességi versenyszámában. Tagja volt a 2019-es budapesti vb-n elitligába feljutást kiharcoló válogatottnak, majd részt vett az azóta megrendezett két világbajnokságon; 42 felnőtt válogatott meccsén 28 pontot szerzett (11 gól, 17 assziszt). Ez az interjú akkor készült vele, amikor eldőlt, hogy a női NHL-nek számító Rivetersbe igazol.

A kanadai, torontói születésű Baker jelenleg a Montreal Force védője, aki ebben a szezonban négy gólpasszig jutott 11 találkozón. Korábban 2020-tól két szezont Magyarországon, a MAC-ban játszott, az EWHL-ben, az európai női hokiligában 33 meccsen védő létére 32 pontot szerzett (9+23). A 20 válogatott meccsén 4 gól és 4 gólpassz a mérlege; az alábbi videón egy franciák elleni, az ő góljával megnyert meccs után nyilatkozik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!