150 napon át mindennap lefutotta a maratont egy ausztrál nő

2023. január 16. – 15:15

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn Melbourne-ben célba ért Erchana Murray-Bartlett ausztrál futónő, aki 150 nap alatt 150 maratonnak megfelelő távot teljesített. A 32 éves sportoló augusztus 20-án az Ausztrália északi részén fekvő York félsziget csúcsától indult el, és több mint 6300 kilométer után az Ausztrália déli részében fekvő Melbourne-ben ért az út végére.

„Nem akartam, hogy ennek az egésznek egyszer csak vége legyen, mert nagyon jól szórakoztam közben, de tényleg meg kellett, hogy álljak, mert a testem elérkezett a határig” – idézte a futónőt az MTI.

Murray-Bartlett adománygyűjtő céllal futott, ami charity run néven nagyon népszerű az angolszász országokban, és a célja többnyire az, hogy az adott sportoló a teljesítményével valamilyen nemes ügynek gyűjtsön minél több pénzt.

Murray-Bartlett egy civil szervezetnek segített adományt gyűjteni, amely a veszélyeztetett és a kihalás szélén álló ausztrál fajok megmentéséért küzd. A projektnek köszönhetően több mint 100 ezer ausztrál dollár (25,6 millió forint) került a szervezethez. A futó a közösségi oldalain, például a Tip to Toe nevű Instagramján és a Facebookon részletesen dokumentálta napjait. Előbbiből egyebek mellett az is kiderült, hogy a veszélyeztetett fajok listáján csaknem ötszáz állat szerepel, köztük az ország néhány ikonikus faja is.

A sportoló másik célja az volt, hogy ő legyen a legtöbb egymást követő napon lefutott maraton női Guinness-rekordere, és a címet meg is kapta. Murray-Bartlett teljesítményével jócskán megdöntötte a női Guinness-rekordot, amelyet a brit Kate Jayden tartott. Utóbbi tavaly egymást követő 106 nap során teljesített maratoni távot.

Az ausztrál futónőéhez hasonló akciót fejezett be a múlt év utolsó napján az 53 éves angol Gary McKee nevű férfi, aki 2022 minden napján lefutotta a maratoni távot, és ezzel egymillió fontot (449 millió forint) gyűjtött rákbetegeket ápoló két intézmény javára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!