Fucsovics Márton maratoni meccsen küzdötte be magát az AusOpen második fordulójába

2023. január 16. – 11:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az Australian Openen mind a négy egyesben érintett magyar teniszező lejátszotta hétfőn első fordulós mérkőzését. A négy játékos közül Bondár Anna és Fucsovics Márton jutott be a második fordulóba, utóbbi nehéz helyzetből fordított, és ötszettes meccsen győzött.

Bondár a román Ana Bogdant kapta ellenfélül. Az első játszma nagyon sima meccset ígért, hiszen a magyar teniszező 6:2-re hozta azt. A második szett is jól kezdődött neki, hiszen elvette a román adogatójátékát, majd a sajátját is hozta. Innen viszont már nem tudott több gémet nyerni, és Bogdan 6:2-re nyerte a második játszmát. A harmadikban is a román volt előnyben, de Bondár visszakapaszkodott, majd 3:3 után már nem adott esélyt, és 6:3-mal a szettet és a meccset is elvitte.

Bondár a 64 között az ukrán Dijana Jasztremszka és a lett Julia Ostapenko meccsének győztesével játszik majd.

Gálfi Dalmának rövid idő alatt véget ért az Australian Open, csak kémet gémet tudott nyerni a 29. helyen kiemelt kínai Cseng Csin-ven ellen. Az első játszmában Cseng Csin-ven kinullázta a magyart, 6:0-ra nyert, majd sokáig úgy nézett ki, hogy a második szettet is csont nélkül behúzza, de Gálfi 5:0 után végül fogott két gémet. Megtörni viszont nem tudta a kínait, aki 6:2-re hozta a második játszmát, és 57 perc alatt letudta a meccsét.

A harmadik magyar női játékos, Udvardy Panna meccse sem indult jól, a kolumbiai Camilla Osario 3:0-ra elhúzott az első játszmában. Udvardy csak a második adogatását tudta hozni, csak 4:1 után tudott felzárkózni. Egymás után két gémet nyert, majd 5:4-nél lehetősége volt egyenlíteni, de újra elveszítette a szerváját, és 6:4-re a kolumbiai nyert. Osario a második játszmában is dominált, egymás után brékelte Udvardyt, és simán, 6:1-re nyert.

Fucsovics Márton ötszettes mérkőzést nyerve jutott az Australian Open második fordulójába – Fotó: Fazry Ismail / MTI / EPA
Fucsovics Márton ötszettes mérkőzést nyerve jutott az Australian Open második fordulójába – Fotó: Fazry Ismail / MTI / EPA

A férfiaknál Fucsovics Márton az argentin Federico Coriaval kezdett az első fordulóban. Az első szett elején mindkét játékos rabolt egy adogatógémet a másiktól, utána felváltva nyerték a gémeket. Coria 5:4-re vezetett, és ekkor újra elvette Fucsovics szerváját. A második játszma ijesztően indult Fucsovics számára, mert az argentin 3:0-ra elhúzott. Ezután két gémet nyert a magyar, de 5:4-nél Coriának volt lehetősége lezárni a meccset. Fucsovics ekkor magára találta, hozta saját szerváját, majd brékelte az argentin, és 5:6-ra már ő vezetett. Az utolsó gém fordulatos játékot hozott, Fucsovics két szettlabdát is elrontott, de Coria is kétszer szalasztotta el a lehetőséget, hogy brékeljen. Fucsovics végül az ötödik szettlabdát már be tudta ütni, és 7:5-tel egyenlített.

A következő játszma is küszködős lett. 1:1 után Fucsovics rengeteget hibázott, Coria 4:1-es előnybe került, és ezután már csak egy gémet tudott hozni a magyar, 6:2-re elbukta a szettet. A negyedik játszma is feszülten indult, két gémet nyert Coria egymás után, miközben Fucsovics sorra hosszúkat ütött, be is dühödött, a földhöz vágta az ütőjét. Talán ez hozott fordulatot a játékában, mert egyenlíteni tudott majd egymást brékelve 6:5-ig mentek el, de a következő gémben adogató Fucsovics ellenállhatatlan volt, egyetlen pontot sem engedett az argentinnek. A rövidítésben is ő került kétpontos előnybe, de meg kellett szenvednie a győzelemért, 8-6-ra tudta csak megnyerni a tiebreaket.

A döntő szettben Fucsovics vitte az első szettet, míg Coria ápolást kért, a combjával voltak gondjai. Rögtön ezután elvesztette az adogatást, a magyar teniszező így 2:0-ra vezetett. Az argentin látványosan szenvedett combjával, így Fucsovics a harmadik gémet is behúzta, és nem tűnt úgy, hogy ezután fordulatra lehetne számítani. Kisebb meglepetésre Coria még bicegve is képes volt saját adogatásainak a megnyerésére, így hozott két gémet. Fucsovicsnak sem volt gondja a szerváival, így 5:2-re ő vezetett, majd az utolsó gémben úgy brékelte Coriát, hogy az pontot sem tudott ütni. Így egy 4 óra 18 perces meccset győzelemmel tudott lezárni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!