Ilyet se látott még a világ: 7 lövésből 6 gól, alig néhány perc alatt

2023. január 15. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Seattle Kraken elképesztő első harmad után 8-5-re nyert a Chicago Blackhawks otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL legutóbbi játéknapján. A csapat, amely mindössze a második szezonját tölti a ligában, ezzel egy sporttörténelmi rekordot is elért.

A meccs már azért emlékezetes maradhatna, mert a Kraken az első harmadban húsz perc alatt hat gólt szerzett. Nem is akárhogyan: az első hét lövésükből hat is gólt ért. Ráadásul ebből a hat gólból kevesebb, mint négy perc lőtt ötöt a seattle-i csapat.

A Krakennek ez a győzelem azt is jelentette, hogy százszázalékos mérleggel tudta lezárni a hét mérkőzésből álló idegenbeli túráját. Erre korábban még egyetlen NHL-csapat sem volt képes, vagyis a seattle-iek sporttörténelmi csúcsot írtak.

A Seattle a nagy menetelése ellenére – az elmúlt tíz meccséből nyolcat nyert, ezzel a legjobb formában lévő csapat – jelenleg csak 8. helyen áll az NHL-ben, főleg a gyenge hazai teljesítménye miatt: míg idegenben a Kraken a 2. legjobb csapat, hazai jégen csak a 20. legjobb mutatójuk van a 32 csapatos mezőnyben. A Nyugati konferenciának is csak a 4. helyén állnak 56 ponttal, igaz, csak 2 ponttal lemaradva a Nyugati-első Las Vegas-i Golden Night Kings mögött – és vesztett pontokat nézve ők a legjobba nyugaton.

A 8-5-ös chicagói meccs legjobbja a 26 éves kanadai Jared McCann volt, aki 466. NHL-meccsén pályafutása első mesterhármasát szerezte (2015 óta játszik a ligában, tavaly óta a Seattle-ban, ahol mostanra 50 gólig jutott – az azelőtti hét szezonban összesen szerzett 66-ot.

Eredmények az NHL legutóbbi játéknapján

Dallas Stars-Calgary Flames 5-6
Colorado Avalanche-Ottawa Senators 7-0
Detroit Red Wings-Columbus Blue Jackets 3-4
New York Islanders-Montreal Canadiens 2-1
Washington Capitals-Philadelphia Flyers 1-3
Carolina Hurricanes-Pittsburgh Penguins 2-1
Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 4-3
Florida Panthers-Vancouver Canucks 4-3
Minnesota Wild-Arizona Coyotes 2-1
Nashville Predators-Buffalo Sabres 3-5
Chicago Blackhawks-Seattle Kraken 5-8
St. Louis Blues-Tampa Bay Lightning 2-4
Vegas Golden Knights-Edmonton Oilers 3-4
Los Angeles Kings-New Jersey Devils 2-5

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!