Hatrendbeli nemi erőszak ügyében felmentették a sztárfocistát, két ügye függőben maradt

2023. január 13. – 15:24

Hatrendbeli nemi erőszak ügyében felmentették a sztárfocistát, két ügye függőben maradt
Benjamin Mendy útban a chesteri bíróságon az ítélethirdetés felé – Fotó: Paul Ellis/AFP

Másolás

Vágólapra másolva



Augusztusban kezdődött az a per Angliában, aminek a francia válogatott futballista, Benjamin Mendy volt az elsőrendű vádlottja. Mendy 2017-ben igazolt a Manchester Cityhez, 2021 decemberében derült ki róla, hogy összesen hétrendbeli nemi erőszakkal és egyrendbeli szexuális zaklatással vádolják. A játékost már 2021 augusztusában őrizetbe vették, 2022 januárjában engedték szabadon, de utána sem térhetett vissza klubjához.

Az esküdtszék pénteken megállapította – Mendy az arcát a kezébe temetve hallgatta végig az ítéletet –, hogy hat esetben nem bizonyítható a nemi erőszak, egy esetben hosszas tanácskozás után sem tudtak dönteni, ahogy a szexuális zaklatásról sem – írta a Sky. A két ügyet ezért majd újratárgyalják. A futballista helyzetét nehezítette, hogy a vádlók között volt egy 16 éves lány is.

A Guardian tudósítása szerint az előzetes letartóztatásban töltött időről azt mondta a bíróságon, hogy sok dolgot tanult meg az életről. A cellájában ülve elmélkedett a viselkedésén, hogy tiszteletlen volt a nőkkel szemben, és akkor is meg lehet bántani a nők érzéseit, ha mindketten kölcsönösen akarják a szexet.

Klubja az ítéletet tudomásul vette, és azt is, hogy az ügy még lezáratlan, egyéb lépéseiről későbbre ígért tájékoztatást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!