Már hétrendbeli nemi erőszakkal vádolják a Manchester City világbajnok futballistáját

2021. december 22. – 14:03

Másolás

Vágólapra másolva

Már összesen hétrendbeli nemi erőszakkal és egyrendbeli szexuális zaklatással vádolják Benjamin Mendyt, a Manchester City világbajnok futballistáját, írja a Sky News. November közepén még hét vádpontban folyt eljárás ellene, de múlt héten egy újabb áldozat emelt vádat a francia védő ellen. Ez eddig nem volt nyilvános, a focista ügyében tartott szerdai meghallgatás után tette közzé a bíróság.

Összesen öt, 16 évnél idősebb nő emelt vádat Mendy ellen, négyüket megerőszakolta a focista. A legutóbbi eset idén júliusban történt, az első pedig még 2020 októberében. A Manchester City játékosát augusztus 26-án tartóztatták le, azóta őrizetben van, hiába kérvényezte többször is, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen. Mendy társát, Louis Saha Matturie-t hatrendbeli nemi erőszakkal és egyrendbeli szexuális zaklatással vádolják. Tárgyalásuk 2022. január 24-én kezdődik.

A tízszeres francia válogatott Benjamin Mendy 2017-ben igazolt az AS Monacótól a Manchester Cityhez. Az angol klub 58 millió eurót fizetett érte, amivel Mendy akkor a világ legdrágább védőjének számított. Azóta három bajnoki címet és két ligakupa-győzelmet szerzett a Cityvel. 2018-ban tagja volt a világbajnokságot nyerő francia válogatottnak. A most folyó ügy miatt a Manchester City felfüggesztette Mendyt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!