Hónapokig tartó kezelés után pályára léphetett a hererákon átesett dortmundi futballista, Sebastien Haller

2023. január 11. – 09:39

Hónapokig tartó kezelés után pályára léphetett a hererákon átesett dortmundi futballista, Sebastien Haller
Sebastien Haller a Fortuna Düsseldorf elleni mérkőzésen 2022. január 10-én – Fotó: Harry Langer / DeFodi Images / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Bemutatkozott a Borussia Dortmund labdarúgócsapatában a hererákkezelésen átesett Sebastien Haller. A 28 éves elefántcsontparti válogatott támadó a 74. percben csereként lépett pályára a Fortuna Düsseldorf ellen 5-1-re megnyert felkészülési meccsen.

A Borussia Dortmund tavaly nyáron 31 millió euróért szerződtette Hallert az Ajax Amsterdamtól, a tervek szerint ő pótolta volna a Manchester Cityhez igazolt Erling Haalandot. Nem sokkal később azonban kiderült a betegsége, emiatt kétszer is megoperálták és kemoterápiás kezelést is kapott, így eddig nem lépett pályára a sárga-feketék színeiben.

„Különleges pillanat volt ismét a pályán lenni” – mondta Haller az MTI beszámolója szerint. A csatár hat hónap után ölthette magára meccsen a Dortmund mezét. Arról is beszélt, hogy rengeteg biztatást és üzenetet kapott nemcsak az utóbbi hónapokban, hanem a kedd esti meccs előtt is.

„Mindannyian boldogok vagyunk, hogy visszatért a pályára, ő egy remek srác, keményen dolgozik. Azonnal látható, milyen minőséget képvisel a pályán, valami újat ad nekünk” – mondta a csapattárs Giovanni Reyna az elmúlt idényben holland bajnok Ajaxban tétmérkőzéseken 34 gólos Hallerről. Az előző szezonban nyújtott teljesítményének köszönhetően augusztusban az Aranylabda-jelöltek 30-as toplistájára is felkerült a játékos.

Hallert a Dortmund 35 millió euróért vette meg az Ajaxtól, amely egy évvel korábban 30 milliót fizetett érte a West Hamnek. A játékos korábban már két szezont eltöltött a Bundesligában, 2017 nyarán igazolt az Eintracht Frankfurtba, ahol 2019 nyaráig 60 bajnoki meccsen 24 gólt szerzett és 13 gólpasszt adott (további 6 Német Kupa-meccsén 4 gólt és 3 assziszt volt a mérlege). A mostani előtti utolsó meccsét 2022 júniusában játszotta, akkor 63 percet volt pályán az Elefántcsontpart–Zambia Afrikai Nemzetek Kupája-mérkőzésen (eddigi utolsó gólját pedig május 11-én szerezte, amikor az Ajax 5-0-ra verte a Heerenveent).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!