A párizsi olimpián görkorcsolyás rendőröket vetnek majd be piti bűnözők ellen

2023. január 10. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

A 2024-es párizsi olimpián és paralimpián a francia rendőrség egy különleges egységet, görkorcsolyás rendőröket is bevet majd a biztonság érdekében.

Az olimpia szervező a zéró bűnelkövetést tűzték ki célul maguk elé, és ebben segíthet majd kilenc görkorcsolyás rendőr is. Az egység már jó ideje működik, főként frekventált turisztikai helyszíneken járőröznek. Párizsban a Notre-Dame, a Louvre, a Hôtel de Ville és a Place Vendôme környékén lehet velük összefutni.

A feladatuk az olimpián sem változik, a turizmushoz kapcsolódó kisebb bűneseteket akadályozhatják meg. Zsebtolvajok, csalók, itt a piros, hol a pirosozók és engedély nélküli utcai árusok ellen lépnek majd fel.

A görkorcsolyás egység a turisták körében népszerű, sokan akarnak velük fotózkodni, és a rendőrök szerint ez a közvetlenség az ő munkájukat is segíti. Ennél nagyobb előnyük, hogy gyorsan tudnak mozogni a belvárosi közegben az emberek között cikázva, és kitűnnek a tömegből is, ha éppen valaki segítséget akarna kérni tőlük.

Októberben Gérald Darmanin francia belügyminiszter jelentette be, hogy bűnözésmentes olimpiát szeretnének 2024-ben. A nyitóünnepségen körülbelül 35 ezer rendőrt és csendőrt vesznek igénybe, a játékok többi részében pedig átlagosan 30 ezerre lesz szükség.

(via Insidethegames)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!