A Szajnán rendeznék a 2024-es párizsi olimpia megnyitóját

2023. január 7. – 15:22

Másolás

Vágólapra másolva

A 2024-es párizsi nyári olimpia nyitóünnepségére szóló legdrágább jegy akár 25 ezer euróba, mostani árfolyamon számolva közel 10 millió forintba is kerülhet – írja az MTI.

A legmagasabb árú, úgynevezett prémium belépőt vásárlók a Szajnán, egy tengerjáró hajóról követhetik nyomon a július 26-i ceremóniát – számolt be erről az insidethegames.biz portál.

A párizsi olimpia szervezői – élükön a szervezőbizottságot vezető, háromszoros olimpiai bajnok szlalom-kenus Tony Estanguet-vel – olyan koncepciót dolgoztak ki, amely szerint a megnyitóünnepség a Stade de France-on, a Párizs északi részén fekvő központi stadionon kívülre kerülne, és a sportolók a Szajnán utaznának végig a megnyitó részeként.

A szervezők által kiadott illusztráció a párizsi olimpia megnyitóünnepségét mutatja – Fotó: Florian Hulleu / Paris 2024 / AFP
A szervezők által kiadott illusztráció a párizsi olimpia megnyitóünnepségét mutatja – Fotó: Florian Hulleu / Paris 2024 / AFP

A francia szervezők a folyón felállítandó ideiglenes nézőterekre 90 és 2700 euró közötti áron kínálnak jegyeket, a VIP-standra pedig 5500 euróért lehet majd a legolcsóbban feljutni. Az olimpia lebonyolításáért felelős Paris 2024 szerint a jegyárakat „potenciális vásárlók körében folytatott kiterjedt piackutatás után” határozták meg. A szervezők egyébként hatszázezer embert várnak a Szajna partjára a megnyitó idején, ugyanakkor többségük ingyen tekintheti meg az ünnepi rendezvényt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!