Lélegeztetik, nem tud beszélni, de írásban már kommunikál a pályán összeesett NFL-játékos

2023. január 6. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Tudja mozgatni a lábát, és kérésre meg is tudja szorítani az orvosok és családtagok kezét Damar Hamlin, a Buffalo Bills 24 éves játékosa, aki összeesett a hétfő esti Buffalo Bills–Cincinnati Bengals NFL-mérkőzésen, és a pályán kellett újraéleszteni, miután megállt a szíve, írja az NBC News.

Hamlin állapotáról azóta nem sokat lehetett tudni, de egy csütörtöki sajtótájékoztatón felvilágosítást adtak róla: itt beszéltek orvosai is arról, hogy a fent említett aktivitások azt jelzik, hogy az agya funkcionál. Orvosa szerint miután magához tért, Hamlin azt kérdezte: „Nyertünk?” Dr. Timothy Pritts, a Cincinnati Egyetem Klinikai Központjának orvosa erre azt válaszolta: „A válasz igen”, megnyerte az életért vívott csatát.

A 24 éves NFL-játékos továbbra is az intenzív osztályon van lélegeztetőgépen, és nem tud beszélni, de arra képes, hogy egy táblára írjon. Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi okozta Hamlin szívmegállását.

A meccs hétfőn félbemaradt, nem is fogják azt lejátszani. A két csapat korábban már biztosította helyét a rájátszásban, a Buffalo még versenyben volt az Amerikai főcsoport első kiemeléséért, míg a Bengals saját csoportja győzelméért. Az NFL mostani döntésével a két csapat egyel kevesebb meccsel zárja az alapszakaszt, ugyanakkor ha a jelenlegi AFC-első Kansas City Chiefs megnyeri utolsó mérkőzését, csak az első körös pihenőt kapja meg, ha pedig a főcsoport döntőjében a Buffalo Billsszel találkozna, semleges helyszínen rendezik az összecsapást, írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!