A pályán élesztettek újra egy NFL-játékost, felfüggesztették a Buffalo és a Cincinnati meccsét

2023. január 3. – 05:39

Másolás

Vágólapra másolva

Kritikus állapotban van Damar Hamlin amerikaifutball-játékos, miután összeesett a hétfő esti Buffalo Bills-Cincinnati Bengals NFL-mérkőzésen. A Buffalo Bills 24 éves játékosát újraélesztették és egy helyi kórházba szállították, az NFL pedig felfüggesztette a mérkőzést – írja a BBC.

Az eset az első negyedben történt, Hamlin egy ütközés után még felállt, de pár másodperccel később hirtelen összeesett. Hamlin a pályán azonnali orvosi ellátásban részesült, majd egy mentőautóval elszállították – közölte az NFL. A játékos képviselője, Jordon Rooney a Twitteren azt írta: „Az életjelei visszatértek a normális szintre, elaltatták, hogy lélegeztetőgépre helyezzék. Jelenleg is vizsgálatokat végeznek rajta.”

Az NFL képviselői körülbelül egy órával az eset után arra a döntésre jutottak, hogy a Bengals 7-3-as vezetésénél hivatalosan is felfüggesztik a mérkőzést. A liga játékosszövetsége közleményben írta: „Felvettük a kapcsolatot a Bills és a Bengals játékosaival, valamint az NFL-lel. Jelenleg csak Damar egészsége számít.”

A safety poszton játszó Hamlin a Pittsburghi Egyetemről került az NFL-be, a Bills a 2021-es draft hatodik körében választotta ki. Hamlin a tavalyi szezon nagy részében tartalékként szerepelt, de idén már a Bills kezdőcsapatának tagja volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!