Megfázáshullám tombol a vb-döntős franciáknál, öt játékos a szobájából sem mehet ki

2022. december 17. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

A katari futball-világbajnokság döntőjére készülő francia válogatottnál több játékos is komolyabb megfázásos tünettel küzd, a szövetségi kapitány Didier Deschamps ugyanakkor úgy látja, hogy mindez nem befolyásolja őket az argentinok elleni készülésben.

„Megpróbálunk annyira felülemelkedni a helyzeten, amennyire csak lehet. Nyugodtak vagyunk és összpontosítunk. Természetesen jobb lenne, ha nem kellene megküzdenünk ezzel a nehézséggel, de az orvosaink segítségével megpróbáljuk a lehető legjobban menedzselni a helyzetet” – nyilatkozta az MTI szerint.

A helyzet viszont némileg komolyabbnak tűnik annál, mint amit Deschamps leírt, ugyanis többen már a hét eleje óta betegek, Adrian Rabiot és Dayot Upamecano ezért nem játszhattak a Marokkó ellen megnyert elődöntőn. Legutóbb két védő, Raphaël Varane és Ibrahima Konaté dőltek ki – ők kezdtek Marokkó ellen a védelem tengelyében –, de Kingsley Coman is kihagyta a csütörtöki edzést, illetve Aurélien Tchouaméni és a francia keretben balhátvédként egyedüliként bevethető Theo Hernández játéka is kérdéses.

Fotó: Jose Breton / NurPhoto / AFP
Fotó: Jose Breton / NurPhoto / AFP

Az elődöntőben betaláló Randal Kolo Muani arról beszélt, hogy a beteg játékosokat nem engedik ki a szobájukból. „A betegek a szobáikban maradnak. Az orvosok gondoskodnak róluk, mi pedig figyelünk a távolságtartásra. Nagyon szigorúak vagyunk ezzel kapcsolatban” – idézte a játékost a BBC. Ousmane Dembélé annyit tett hozzá, hogy nincsenek megijedve a vírustól, csak elővigyázatosak, és úgy hiszi, mindenki készen áll majd a vasárnapi döntőre.

Argentína és Franciaország vasárnap 16.00-tól játszik a vb-döntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!