A marokkói és a francia továbbjutást ünneplő szurkolók is összecsaptak a rendőrökkel Párizsban

2022. december 11. – 09:32

Másolás

Vágólapra másolva

Könnygázt is be kellett vetnie a francia rendőrségnek, hogy megfékezze a párizsi Champs-Élysées-n a futballválogatott elődöntőbe jutását ünneplő marokkó és francia szurkolókat, írja a Reuters. A hírügynökség szerint Marokkó továbbjutása után ezrek lepték el a francia főváros leghíresebb útját, majd amikor később Franciaország is csatlakozott a futball-vb elődöntőjének mezőnyéhez, a francia szurkolók is csatlakoztak hozzájuk.

A helyenként elfajult ünneplésben szurkolók egy része elkezdte betörni a boltok kirakatát, illetve a rendőrökre támadt, pár helyen pedig a Champs-Élysées közelében tüzeket is gyújtottak. Marokkó és Franciaország szerdán egymás ellen játszik majd az elődöntőben.

Frissítés: A rendőrség 108 embert vett őrizetbe, többségüket rongálással, illetve hatósági személy elleni erőszakkal vádolják. A rendbontások során a biztonsági erők 19 tagja könnyebb sérüléseket szenvedett.

Fotó: Benoit Tessier / Reuters Fotó: Benoit Tessier / Reuters
Fotó: Benoit Tessier / Reuters
Fotó: Benoit Tessier / Reuters

A Portugália legyőzését ünneplő marokkói szurkolók – a vb-menetelés korábbi szakaszaihoz hasonlóan – Brüsszelben, Amszterdamban, illetve több belga és holland nagyvárosban is az utcákra vonultak ünnepelni, több helyen pedig a rendőrségnek kellett közbelépnie. A Sky Sports videója szerint Brüsszelben rohamrendőröket kellett bevetni, hogy megfékezzék az erőszakossá váló ünnepléseket, de hasonló fellépésre volt szükség Hollandia négy legnagyobb városában, Amszterdamban, Rotterdamban, Hágában és Utrechtben is. Holland lapok több tucat letartóztatásról írnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!