Madridban született a marokkói, aki megadta a kegyelemdöfést a spanyoloknak

2022. december 7. – 08:21

Madridban született a marokkói, aki megadta a kegyelemdöfést a spanyoloknak
Hakimi vagány tizenegyese írta ki a vb-ről a spanyolokat – Fotó: Karim Jaafar/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Spanyolország 2018 után az idei vb nyolcaddöntőjében sem tudta megoldani azt a feladatot, amikor az ellenfele mélyen (néha pedig nem is annyira mélyen) visszaállt védekezni. Négy éve az oroszok ellen, most Marokkóval szemben maradt alul tizenegyesekkel a korábbi világbajnok csapat. A spanyolok olyan bajban voltak, hogy még tizenegyesből sem tudták bevenni a riválisuk kapuját: Sarabia, Soler, Busquets is hibázott a végén a párbajban.

A másik oldalon a harmadik Szábiri, Zijes és végül Hakimi volt eredményes. Spanyolországnak régóta nincs klasszis jobb hátvédje, aki lehetett volna, Achraf Hakimi Marokkót választotta. Hakimi marokkói szülők gyerekeként Madridban született, a Real Madrid akadémiáján nőtt fel, a spanyolok nyilván csábítgatták a korosztályos válogatottakba, de nem ment, sőt, büszkén vallja, hogy a marokkói hívásra várt, őket akarta képviselni nemzetközi szinten. A Realtól a Dortmundhoz került, majd az Interen át jutott el a PSG-ig. A most 24 éves Hakimi az egyik legjobb a posztján, és hogy az idegei is rendben vannak, azt az utolsó panenkázása bizonyította.

Ilyen lezserül és vagányan kevesen merték volna elvállalni a továbbjutást jelentő büntetőt, még ha Unai Simon talán egy kicsit hamarabb vetődött el, mint indokolt lett volna. Marokkó Portugáliával játszik szombaton a negyeddöntőben, hogy tovább írja a történelmet, mert már a legjobb nyolc közé is először jutottak be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!