Mbappé direkt úgy fordítja a legjobbnak járó kupát, hogy a sörgyártó nevét ne lássák

2022. december 6. – 08:51

Másolás

Vágólapra másolva

Kylian Mbappét a lengyelek elleni nyolcaddöntőben ismét, a vb-n már harmadszor választották a meccs legjobbjának. Az ausztrálok és a dánok ellen is ő kapta ezt a címet. A lengyelek ellen először válaszolt az újságírók kérdéseire, amit az első két alkalommal elmulasztott. (A franciák e miatt a szabályszegés miatt kénytelenek voltak büntetést fizetni a FIFA-nak.)

A 23 éves Mbappé a legutóbbi duplája után – már öt gólnál tart a vb-n – azt nyilatkozta, hogy semmi baja az újságírókkal, de a vb-re nem beszélgetni érkezett, hanem nagyon világos célja van.

„Fizikálisan és mentálisan is maximálisan felkészültem arra, hogy megnyerjem ezt a tornát. Ez álmaim versenye, megszállottan küzdök mindennap, és nem szeretném az energiámat nyilatkozatokra pazarolni. Az egész szezonomat arra építettem fel, hogy megnyerjem a vb-t, hogy decemberben jó legyek. Minden egyéb másodlagos” – mondta.

A meccsek legjobbjának járó díjat a FIFA egyik főszponzora, a Budweiser támogatásával adják át, és akárhogy nézegettük az eddigi három képet, egy olyat sem találtunk, amikor Mbappé mellett a sörgyártó neve is szerepel. A világbajnok francia csatár tudatosan fordítja mindig úgy ezt a kupát, hogy ne lehessen látni a sörmárkát. A lenti képen az ausztrálok és a dánok elleni meccs után látható, de a lengyelek elleni meccsért kapott díjjal ugyanígy tett.

Fotó: Mark Metcalfe / FIFA / Getty Images
Fotó: Mark Metcalfe / FIFA / Getty Images

Ha egyszer vagy kétszer fordult volna elő, talán még véletlen is lehetett volna, de háromszor már nem valószínű. Mbappé nemcsak az alkoholt kerüli tudatosan, hanem gyorséttermi kaja közelében sem hajlandó mutatkozni, és ugyanez igaz a sportfogadó cégekre is. A gyerekeknek próbál így jó példát mutatni.

Ha a Budweisert zavarja is az eset, eddig nem tette szóvá. Épp elég baja a cégnek, hogy a stadionokban nem lehet sört árulni, és emiatt, úgy hírlik, több tízmillió dollárt kártérítést kérnek a FIFA-tól.

A tavalyi Európa-bajnokságon Cristiano Ronaldónak épp a budapesti sajtótájékoztatón a kólával volt baja, és azt tanácsolta mindenkinek, igyanak inkább vizet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!