Szujó Zoltán lett a hazai autósport-szövetség elnöke

2022. december 1. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

Szujó Zoltánt választották meg csütörtökön a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) új elnökének a szervezet tisztújító közgyűlésén, írta az MTI.

Az eseményen 195 tagszervezet képviselője szavazott, a voksokból 102-t Szujó Zoltán, 93-at pedig az eddigi elnök, Oláh Gyárfás kapott.

Oláh Gyárfás 2015 óta vezette az MNASZ-t, egyszer, 2019-ben újraválasztották.

Az eredmény kihirdetése után Szujó Zoltán megköszönte a bizalmat, és mint mondta, minden tagszervezet elnöke szeretne lenni a következő négy évben, amíg megbízatása szól.

Oláh Gyárfás gratulált az új elnöknek, leköszönő beszédében pedig kiemelte, az elmúlt nyolc évben szívvel-lélekkel dolgozott a magyar autósportért, egyben azt kívánta a tagságnak, hogy a másik elnökjelölt programjában megfogalmazott ígéretek közül a lehető legtöbb teljesüljön.

Szujót a legtöbben sportkommentátorként ismerik, hosszú évekig ő közvetítette a köztelevízión a Forma-1-es futamokat is. 2019-ben nagy port felverve távozott az M4 csatornától, akkor szakmai okokra hivatkozott. Később viszont bocsánatot kért kijelentéseiért. Szujó később a Sportrádióban is feltűnt, de a sportág irányításában is szerepet vállalt. 2019-ben arról beszélt, hogy Palkovics László, akkori innovációs és technológiai miniszter felkérte arra, hogy vegyen részt a magyarországi autó-motosport fejlesztési stratégiájának megalkotásában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!