A 98. perces dráma után verte Tunézia a címvédő franciákat, de így is kiesett

2022. november 30. – 18:03

A 98. perces dráma után verte Tunézia a címvédő franciákat, de így is kiesett

Másolás

Vágólapra másolva

A labdarúgó világbajnokság D csoportjának zárómeccsét a címvédő Franciaország már páholyból várta, Tunézia csak egy győzelemmel tarthatta csak életben továbbjutási reményeit. A győzelmet ki is harcolták, de így sem folytathatják, mert az ausztrálok is nyertek.

A két győztes meccs után a franciák kapitánya, Didier Deschamps úgy döntött, hogy az eddigi keveset játszó játékosoknak ad bizalmat, Varane és Tchouameni mellett kezdőként senki más nem volt eddig a pályán. Tunézia a legjobb összeállításában állt ki, mert egy győzelemmel előttük megnyílhat az út a tizenhat közé.

A nyolcadik percben Ghandri egy szélről beívelt szabadrúgás után tíz méterről a kapuba lőtt, de a partjelző rögtön jelezte, hogy lesre futott. A videózás megerősítette: jó ítélet született, így a találatot nem adták meg. A félidő felénél Coman ugrott ki a bal oldalon, kisodródott ugyan, de sokkal veszélyesebben is lőhetett volna, mint két méterrel a kapu mellé.

A 30. percben Laidouni tette középre a labdát, Ben-Sliman fejelt, de Mandanda vetődve hárított. Öt perc múlva Hazri szúrta rá 28 méterről, de a kapusnak ezúttal sem okozott gondot, hogy az erős labdát kiüsse.

Az 52. percben Laidoinu kapott hosszú indítást, Fofana ahelyett, hogy megjátszotta volna, elterült a tizenhatoson belül. A Fradi középpályása így maga elé tette a labdát, és éles szögből vette célba a kaput, de nem volt pontos a lövése.

Az 58. percben megszületett Tunézia első gólja a világbajnokságon. Fofana veszített labdát a kezdőkörben – megrántotta Szhiri a mezét, de nem videózták az esetet –, Laidouni a felezővonalról indította a megiramodó, aki bevitte a tizenhatoson belülre a labdát, 15 méterről elgurította a kapus mellett, és a bal alsó sarokba vánszorgott. A Montpellier játékosa bele is sérült a találatba, azonnal le is cserélték utána. Az eufória nem tartott sokáig, mert a helyszínen a szurkolók megtudták, hogy Ausztrália is vezet.

Deschamps ezek után becserélte Mbappét és Griezmannt is, a két csatárral lényegesen aktívabb és veszélyesebb lett a franciák játéka, de kapuralövésig így is csak a 82. percben jutottak el. Dembele kísérletében azonban nem volt kellő erő. A 89. percben Mbappé cselezte be magát a tizenhatoson belülre, éles szögből leadott lövését védte a kapus. Kolo Muani 20 méterről próbálta meg, Dahmen ujjheggyel tolta ki a labdát a bal alsóból.

A 98. percben úgy látszott, hogy Griezmann kiegyenlít, de a találatát hosszas videózás után nem adták meg. Tétlen lesről lépett vissza, de amikor továbbfejelték a labdát, már nem volt lesen, és egyből a kapuba bombázott. A találkozó 102 perc után ért véget.

Tunézia tehát hiába harcolta ki története egyik nagy győzelmét, mivel a csoport másik meccsén Ausztrália Matthew Leckie góljával megverte a dánokat, ezért ők is folytathatják a 16 között.

Tunézia–Franciaország 1-0

  • gól: Hazri 58.
  • sárga lap: Kesrida 28.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!