Matthäus: Ne azt nézd, mit veszíthetsz, hanem a lehetőséget

2022. november 27. – 09:43

Matthäus: Ne azt nézd, mit veszíthetsz, hanem a lehetőséget
A 2-1-es vereséggel kezdő német csapat – Fotó: Sven Simon/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az 1990-ben világbajnok német válogatott csapatkapitánya, Lothar Matthäus a legnagyobb német lapnak, a Bildnek írt egy cikket. Elöljáróban megállapította, hogy a helyzet nagyon súlyos, de nem reménytelen, és győzniük kell a spanyolok ellen, hogy ne ragadjanak a csoportban most is, mint négy éve.

Matthäus szerint le kell vonni a konzekvenciát a Japán elleni vereségből, és nemcsak a felállás, hanem a hozzáállás hibáit is fel kell tárni. Egységes csapattal lehet csak legyőzni a spanyolokat, úgy nem megy, hogy egyes csoportok egymás ellen játszanak. Könnyű jó csapatszellemet kialakítani, amikor megy a csapatnak, de a bajban kell kiderülnie, milyen erős is valójában.

Ha nála lenne az irányítás, akkor a kulcsembereket összehozta volna egy alapos beszélgetésre, és az a szilárd meggyőződése, hogy ez meg is történt a háttérben. 1990-ben és 2014-ben mindenkit sikerült integrálni a csapatba. A legapróbb nézeteltéréseket is félre kell tenni, mert most csak a foci számít.

„Meglepődtem, hogy a feleségek, barátnők a válogatott szállodájában maradhattak. Hansi Flick hű maradt önmagához, nagy szabadságot biztosít a játékosainak. Itt az idő, hogy most a csapattagok visszaadjanak neki valamit. Mindenkinek fontos megérteni, hogy ne azt lássa a szeme előtt, mit veszíthet, hanem hogy milyen lehetőség előtt áll.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!