Mbappé két góljával továbbjutott Franciaország

2022. november 26. – 19:19

Mbappé két góljával továbbjutott Franciaország
Mbappé második gólja a Franciaország-Dánia meccsen 2022. november 26-án – Fotó: Virginie Lefour / Belga Mag / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két meccs után hat ponttal vezeti a csoportját Franciaország, és ezzel már biztosan továbbjutott a legjobb tizenhat közé. Mbappé első góljára pár percen belül válaszoltak a dánok, és majdnem meg is fordították a meccset. Jött azonban megint Mbappé, és ez már elég volt a franciáknak a győzelemhez.

Nem rohanta le Dániát Franciaország a D-csoport második fordulójában, de így is annyi helyzetet alakított ki Didier Deschamps csapata az első félidőben, hogy simán eldönthették volna a meccset.

A 12. percben Antoine Griezmann szabadrúgását fejelték ki a dánok, majd a szöglet után Raphaël Varane fejesét mentette szép mozdulattal Mæhle a gólvonal előtt pár méterre. Ousmane Dembele és Kylian Mbappé elfutásai komoly gondokat okoztak a dán védelemnek szélen, Christensen csak vetődve tudta lerántani a PSG csatárát, amikor elindult a 20. percben.

A legközelebb a 21. percben jutott Franciaország a gólig:

Schmeichel védett hatalmasat Rabiot közeli fejesénél.

Pár perccel később Dembele lövését Kristenssen blokkolta a gólvonal előtt. A 36. percig kellett várni az első dán támadásra. Egy kontratámadás végén Cornelius vágta a bal sarokba, de csak az oldalhálót találta el. Ez volt az első és egyetlen valamirevaló támadása a dánoknak az első félidőben.

A franciák elhitték, a dánok nem adták fel

A második félidőben is lényegében ott folytatták a franciák, ahol abbahagyták. Az 57. percben ismét nem bírták a tempót a villámgyors Mbappéval a dán védők. A francia támadó a kapuig vitte a labdát, de a lövése már nem sikerült túl jól, Schmeichel simán ki tudta ütni a jobb felsőből. Három perccel később Griezmann kapott remek labdát, de fölé puffantotta.

A 61. percben már nem értek oda időben a dán védők, és Kylian Mbappé megszerezte a vezetést a franciáknak. Mbappe rávezette a védőkre a labdát, kitette oldalra Hernándeznek, majd középről kapásból bepasszolta a kapuba. A franciák a gól után elhitték, hogy megvan a három pont, Deschamps rögtön le is cserélte Giroud-t.

A dánok azonban nem estek össze, és a 68. percben kiegyenlítettek. Egy szöglet után Christensen fejelte nagy erővel az ötösről Lloris hálójába. Esélye sem volt a francia kapusnak hárítani.

Pár perccel később pedig majdnem megszerezték a vezetést a dánok. A 74. percben Lindstrøm lövését védte Hugo Lloris.

Az utolsó negyedórában nyitottá vált a meccs, és sorra dolgozták ki a helyzeteket a dánok és a franciák. A 78. percben Rabiot látványos félollóval próbált kapura lőni, de a labda messze elkerülte a kaput. A másik oldalt pedig Braithwaite érkezett középen, ám nem találta el a kaput.

A 87. percben aztán Mbappé ismét vezetéshez juttatta a franciákat. Griezmann jobbról érkező félmagas beadását közvetlen közelről combbal tette kapura. Ez már a harmadik gólja volt az idei világbajnokságon, és ezzel a góllövőlista élére került. Az ecuadori Enner Valencia lőtt még még három gólt.

A hosszabbításban pedig akár a negyedik gólját is megszerezhette volna Mbappé egy jó kiugratás után, de nem sikerült jól a lövés, simán védte Schmeichel.

A francia válogatott az első csapat, amely két forduló után száz százalékos, és ezzel biztosan ott vannak a legjobb tizenhat között. A dánoknak nyernie kell az utolsó meccsen Ausztrália ellen, ha tovább akarnak jutni a csoportkörből.

A D csoport állása, a 2. forduló után

Franciaország: 6 pont

Ausztrália: 3 pont

Dánia: 1 pont

Tunézia: 1 pont

Franciaország–Dánia 2-1

  • Gólszerzők: Mbappé ‘61, '86 ill. Christensen ’68
  • Sárga lapok: Kunde ‘43, ill. Christensen ’20, Cornelius '23
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!