Neymar könnyek közt ült a kispadon, de nem tűnik súlyosnak a sérülése

2022. november 25. – 09:00

Neymar könnyek közt ült a kispadon, de nem tűnik súlyosnak a sérülése
Neymar jobb lábán látszik a sérülés – Fotó: Giuseppe Cacace/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Brazília Richarlison duplájával és favorithoz méltó magabiztos, 2–0-s győzelemmel mutatkozott be a katari világbajnokságon. Aggodalomra csak az adott okot a szerbek ellen, hogy Neymart a 79. percben le kellett cserélni bokasérülése miatt. A kispadon könnyek között ült, és a fotókon is látszott, hogy rúgást kapott a jobb lábára. Nikola Milenkoviccsal ütközött. A csapatorvosok azt mondták a találkozó után, hogy a következő 24 és 48 óra között kiderül, hogy a PSG sztárja pályára léphet-e még a tornán.

„Nincs betervezve MRI-vizsgálat, de pénteken majd új értékelést készítünk. Várnunk kell, és nem tehetünk semmiféle korai észrevételt, addig is folytatja a gyógytornát. Már a csere előtt érezte ezt a fájdalmat, de úgy döntött, hogy a pályán marad, hogy segítse a csapatát a sérülése után. Figyelemre méltó, hogy ezt tette” – idézte az ESPN Rodrigo Lasmar doktort.

A brazil kapitány, Tite megerősítette, már akkor is fájt a lába, amikor még mindig ott volt a pályán, de legyőzte a fájdalmát, és mindkét gólban szerepet játszott. Az első gól előtt ő tört be a tizenhatoson belülre, a másodiknál ő indította el Viniciust. Tite egészen biztos volt abban, hogy még látjuk Neymart a vb-n, aki természetesen mindenáron játszani akar.

Neymar is megszólalt a Twitteren, a sérülésére semmilyen utalást nem tett, de arra igen, hogy még hat meccset kell nyerniük, hogy Brazília hatodszor is világbajnok legyen. A következő csoportmeccsen a szintén győzelemmel bemutatkozó Svájc vár rájuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!