Küzdelmes, változatos első félidő volt

2022. november 25. – 20:53

Másolás

Vágólapra másolva

Az angolok kezdték jobban a mérkőzést, az első 15-20 percben uralták a játékot, de komoly helyzetük, kaput eltaláló lövésük nem volt; a legnagyobb helyzet egy Saka-beadás után Kane-lövés volt, ami mellé ment egy védő lábáról. A félidő második felében felpörgették a játékot az amerikaiak, több akciót is vezettek, Pulisic kapufát is lőtt, de gólt nem szereztek, sőt, az utolsó percekben ismét az angoloknak voltak lehetőségeik.

A labdabirtoklást leszámítva (53:33 százalék az angolok javára) a statisztikák is kiegyenlített meccsről árulkodnak: a kapura lövésekben 6:5 az amerikaiaknak, a kaput találó lövések száma 1:1, a szögleteké 2:2, és ami feltűnő lehet: egyetlen les sem volt a mérkőzésen.

Az amerikai csapatnak a Dest-McKennie jobboldala veszélyesebb, mint a Robinson-Pulisic balszárny. Az angoloknál egyelőre a Kane mögötti hármas (Saka, Mount és Sterling) mozog kissé légüres térben: a széleket nem tudják jól megjátszani, igaz, a Bellingham-Rice kettőstől kevés használható labdát is kapnak. Íme, a Whoscored.com értékelése és hőtérképe az első félidő után:

Forrás: Whoscored.com Forrás: Whoscored.com
Forrás: Whoscored.com

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!