Brutálisabb nem is lehetett volna a vb első piros lapja, de a bíró csak sárgát adott elsőre

2022. november 25. – 13:47

Brutálisabb nem is lehetett volna a vb első piros lapja, de a bíró csak sárgát adott elsőre
Letaglózó jelenet, Hennessey így állította meg Taremit – Fotó Fabrizio Bensch/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A katari világbajnokság tizenhetedik mérkőzésén született meg az első kiállítás. Az enerváltan játszó Wales átmenetileg kitámadott Irán ellen, aztán jött egy hosszú és pontos indítást.

Wayne Hennessey kapus érezte, hogy ki kell mozdulnia, de Mehdi Taremi gyorsabb volt nála, és eltolta mellette a labdát. A Porto csatára azonban nem tudott továbbmenni, mert a kapus egy karatemozdulattal leterítette. (Nyilván nem így akarta, de így sikerült.) Elsőre is azonnali piros lapnak tűnt, de a guatemalai játékvezető, Escobar úgy ítélte meg, nem utolsó emberként szabálytalankodott, és ezért elég lesz a sárga lap is.

Az irániak hevesen, olykor indulatosan reklamáltak, de ennél fontosabb volt, hogy a videószobában egy kanadai bíró ült, Drew Fischer pedig kirendelte a pálya melletti monitorhoz a kollégáját. Escobar miután látta a brutális visszajátszásokat, felülbírálta az enyhe döntését, és felmutatta a piros lapot. A Nottingham kapusa egy pillanatra sem reklamált, ő is érezte, hogy nem maradhat a pályán.

Irán az emberelőnyt a 98. percben egy bombagóllal használta ki, majd egy kontrát fejeztek be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!